Skansen restaurant

Velkommen til Café Skansen ved Akershus Festning i Oslo.

Smakfulle retter i hyggelig atmosfære vegg i vegg med Akershus Festning! Vi serverer skandinavisk husmannskost med lokale råvarer og kortreist mat. 

Ekte husmannskost

Ordet kommer fra det tyske Hausmannskost, men er et kjent og utbredt ord også i Skandinavia. Betegnelsen omfavner tradisjonelle retter laget med solid håndverk, med gode og lokale råvarer. Før i tiden var ikke husmannskost like eksklusiv og næringsrik som den er i dag. Ofte var maten laget på få ingredienser som på den tiden var det rimeligste eller enkleste å få tak i. I dag brukes betegnelsen husmannskost om lekre retter med smaker fra Skandinavia og Nord-Europa. 
Det er ikke mange restauranter som fortsatt serverer klassikere som fårikål, hvalkjøtt, matjessild, vossakorv og elgterrin. Hos oss får du gode porsjoner med deilige og tradisjonsrike retter! 

Lyst på noe godt ved siden av maten? Vi har et stort utvalg drikke, både med og uten alkohol. For eksempel serverer vi økologisk saft fra danske Søbogaard. Velg mellom eple, appelsin, blåbær sitron og "sjelevarmer" med smak av ingefær. 

Vi serverer også deilige desserter, terter og kaker. Velkommen til kaffe og kake - hver dag! Vi gir deg en god unnskyldning for å spise et stykke kake i hverdagen. 

Inne i restauranten har vi en intim atmosfære med peis som varmer opp kalde dager. Om sommeren har vi stor uteservering i historiske omgivelser. Velkommen til oss for hjemmelaget mat og god service! 

 Rådhusgata 32, 0151 Oslo

24 20 13 11

 

Lofoten Fiskerestaurant

Lofoten Fiskerestaurant

Hos Lofoten Fiskerestaurant er det alltid ferske råvarer av beste kvalitet. Dette gjør at vi kan presentere en maritim meny med høy internasjonal standard. I restauranten er det kvalitet, service og fagkunnskap som gjelder. Vi er en á la carte restaurant; med chambre séparée, bar og en stor vinterhage i sommersesongenen. Da vi åpnet var det med et inderlig ønske om å tilby de beste kvalitetsråvarer fra havet og vise hvordan sjømat virkelig kan smake når det er tilberedt av spesialister. Velkommen!

Stranden 75, 0250 Oslo

22 83 08 08

 

Døgnvill Burger Tjuvholmen

Døgnvill Burger selger kvalitetshamburgere og et spennende utvalg drikkevarer, alltid akkompagnert av upåklagelig service i en lun atmosfære. Målet vårt er å gi dere den restaurantopplevelsen enhver gjest fortjener. Vi har spesialisert oss på å servere burgere i en klassisk restaurantsetting, hvor alt fra hovmesteren på gulvet til musikken i bakgrunnen skal bidra til å gi dere en overlegen opplevelse. Vi startet opp i 2012 på Vulkan ved Mathallen i Oslo. Siden den gang har vi vokst oss større, men visjonen forblir den samme: Vi skal være et avslappende avbrekk i hverdagen. En lokal kompis som setter vennene våre, dere, i første rekke.

Lille Stranden 10, 0252 Oslo

22 83 00 01

 

Restaurant Jensens Bøfhus Oslo

En god biff er aldri lenger unna enn nærmeste Jensen Bøfhus

Jensen Bøfhus er satt i verden for å gi gode biffopplevelser til alle.
I nesten 30 år har våre restauranter dannet en hyggelig setting for de danske og unge. Hvert år besøker over 4 millioner våre restauranter i Danmark, Sverige og Norge.

Vi tror at biffkviste på gress gir bedre steker med mye juice og kraft. Derfor reiser vi rundt i verden for å finne kjøttet som smaker best i alle kutt. Vi er også bekymret for å finne det riktige valget av øl og vin som samsvarer med vårt menykort og øker opplevelsen. Vi vil være klar over at maten serveres med et smil. På den annen side er vi mindre klar over om biffen kommer inn fra høyre eller venstre.

På Jensens Bøfhus er vi galne av tradisjoner – på den gode måten. For mange familier og venner har Jensens Bøfhus blitt en tradisjon i seg selv. Vi er stolte av det, og vi beskytter den.

Vi gleder oss til å se deg på en av våre restauranter.

Stortingsgata 2, 0158 Oslo

406 90 680

 

Solsiden Restaurant

Årets sesong, den 25 i rekken, startet opp 2. mai og avsluttes 15. september. Vi gleder oss til å se dere.
 

Solsiden Restaurant er en sjømatrestaurant hvor vi kun benytter de beste råvarene havet har å by på. Foruten de fleste fiskesorter har vi alltid «Plateau des Fruits de Mer» på menyen. Dette er vår spesialitet bestående av østers, kamskjell, krabbe, blåskjell, reker, sjøkreps (når vi får tak i levende), hummer og kongekrabbe. Rettene kan akkompagneres av en av de over 250 vinene fra vår vinmeny.

Solsiden Restaurant ligger på Akershusstranda rett under Akershus festning. Utsikt mot solnedgangen over Oslofjorden får du i rause porsjoner rett inn gjennom vinduer og åpne skyvedører. Herfra blir Oslo havn som et marinemaleri som endrer karakter fra minutt til minutt.

Akershusstranda 13, Skur 34, 0150 Oslo

22 33 36 30

 

Theatercaféen

Meny

Kjøkkensjef Stig Drageide og hans dyktige kokker tilbereder maten med sesongens beste råvarer og inspirasjonen kommer først og fremst fra det europeiske kjøkken.

Afternoon Tea

Vi serverer Afternoon Tea hver dag fra kl. 15 - 18. Dette må forhåndsbestilles minimum 24 timer før på epost eller telefon 22 82 40 50. Les mer om vår populære Afternoon Tea her.   

Velkommen til bords!

Stortingsgata 24-26, 0117 Oslo

22 82 40 50

 

Fiskeriet

Vår visjon er å spre matglede til alle våre kunder gjennom personlig service og bærekraftige råvarer.

Fiskeriet knytter folk sammen og skaper minnerike matopplevelser gjennom å tilby verdens beste råvarer i en uformell og unik atmosfære. Våre ansatte har stor kunnskap og lidenskap for sjømat, og vi er stolte over å kunne viderefører en lang historie og tradisjon med fisk og sjømat på Youngstorget.

Vi har både servering og fiskedisk i et unikt lokale midt i Oslo sentrum. Hos oss kan du spise noe godt i restauranten, eller ta med deg de beste råvarene hjem.

VÅRE RÅVARER

Hver morgen, lenge før hanen galer, har vår grossist håndplukket det ypperste av norsk, villfanget fisk og sjømat, for at du som kunde skal kunne få det beste utvalget når butikken åpner. Uansett om du vil ha hjemmelaget fiskegrateng eller nykokt hummer til middag, vil du møte den samme servicen og få gode tips hos oss. Er du på utkikk etter noe spesielt?

VÅR HISTORIE

RIK PÅ HISTORIE

Fiskeriet på Youngstorget har tatt over og totalrenovert den tidligere velkjente fiskebutikken til Erling Moe. Med sorg måtte trofaste kunder gjennom de 75 årene butikken eksisterte, se nok en spesialforretning i Oslo gå tapt. Det er derfor med ekstra glede at vi kan drive fiskebutikk i nettopp disse lokalene.

EN NY ÆRA

Tidligere kunder av fiskehandler Erling Moe vil nok bli svært positivt overrasket over endringene butikklokalet har gjennomgått. Til tross for totalrenovering og moderniseringer har man hele veien hatt et ønske om å inkludere elementer av den gamle butikkens og områdets rike historie. Interiørarkitekt Marius Brandl lot seg inspirere av atmosfæren fra de frodige matmarkedene i Sør-Europa.”Tenk å sitte i baren med et glass hvitvin, ventende på kamskjellet mens øynene studerer menneskene rundt fiskedisken på en travel lørdag, Det høres jo flott ut, ikke sant?” Som en del av overtakelsen ble nabolokalet, der det tidligere lå en urmaker, overtatt. Dette gav plass til restauranten. For å finne flyten med omgivelsene ble elementer fra nærmeste nabo, kulturhistoriske Operapassasjen innlemmet i interiøret. ”Parallellene til passasjen har vært viktig både for designet og for tilhørighet til bygget” sier Brandl. Både mosaikkfliser og lysfeltene over vinduene har sin direkte inspirasjon herfra. En spennende blanding av gammelt og nytt, moderne og historisk.
 

VÅRE VERDIER

Våre verdier er HjelpsomEngasjert og Profesjonell.

Hjelpsom vil si at vi er tilstede for deg som kunde. Vi lytter til dine behov, og er genuint interessert i å skape gode matopplevelser for deg. Vi leverer god kvalitet, yter god service og deler vår kunnskap.

Engasjert vil si at vi bryr oss om deg og våre produkter. Vi bryr oss om faget og sprer kjærlighet til sjømat. Vi tar ansvar for å hele tiden utvikle vår kompetanse. Vi jobber for å være en bidragsyter til et bedre samfunn gjennom å tilby bærekraftige råvarer og til å inspirere de vi møter.

Profesjonell vil si at vi opptrer ærlig og redelig overfor deg som kunde. Vi behandler de rundt oss med respekt. Vi skal holde det vi lover og opptre ansvarlig i alt vi gjør.

Vi ser på det som vår stolte plikt å ivareta og spre kunnskap om en av Norges viktigste råvarer gjennom tidene – fisken vår. På Fiskeriet Youngstorget har vi derfor tatt et standpunkt ved at vi ønsker å tilby en hovedvekt av villfanget fisk, og aller helst linefanget der det er mulig. Tett kontakt med våre grossister og leverandører sikrer at disse verdiene ivaretas.

Youngstorget 2b, 0181 Oslo

22 42 45 40