Tømmerkoie med dragestil
Område: Indre Oslofjord | Adresse: Håøya, Frogn. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 4 Maks. dager per bestilling: 4
Badstua ligger ved Håøybukta og er en nasjonalromantisk opplevelse. Den har kun ett rom., men du har en stor øy og utforske. Med båten som følger med kan du plaske rundt i bukta utenfor, eller ro en tur og gjøre strandhugg på den største øya i Indre Oslofjord. Øya byr på unike natur- og turopplevelser, og egner seg også godt for telting. Badstua ligger et steinkast unna kystledhyttene Gamlegården og Eldhuset.
NYTTINGE TIPS
Fra Aker brygge, Drøbak og Sætre - sjekk rutetabeller, Mange steder å fortøye, Utedo, Det er ikke strøm på hytta, Robåt på øya, Drikkevann noen meter utenfor hytta, Vedovn - ta med ved, 2 gassbluss, Kjæledyr ikke tillatt
TIL OG FRA
KOLLEKTIVT:
Ruter-båtene B21 og B22 trafikkerer øya i skoleferien samt i helger vår og høst. Sjekk rutene nøye i god tid, gjerne før bestilling. Båtene går mellom Aker Brygge og Drøbak, og legger til på Prinsessebrygga på østsiden av øya. Dette er en fin tur, vanligvis på litt over en time. Rutetider finner du på ruter.no MERK daglige anløp kun i perioden 02.06.2018 – 26.08.2018. Det er ca. 500 meter å gå fra Prinsessebrygga til hytta. Fra 30. april er det også mulig å ta ferge fra Drøbak, via Oscarsborg, og Sætre. Ferga anløper Tåjebukta på vestsiden av øya. se rutetabeller på Forsvarsbygg. MERK: Se forklaringene i tabellen. Det er ca 500 meter å gå fra Tåjebukta til hytta.
EGEN BÅT:
Kommer du med egen båt den kan fortøyes i Sagbukta eller Kjøkkenbukta på østsiden av øya, eller i Tåjebukta på vestsiden. Østsiden av øya er svært utsatt for sjø fra passerende skip. Det er ingen reserverte plasser for kystledhytta.
KAJAKK:
Rett nedenfor hytta er det en liten strand (innerst i Sagbukta) hvor det er fint å gå i land. Et mulig sted å starte er Fagerstrand på Nesodden. Her er det båthavn med båtutsettingsrampe. Du kan kjøre til utsettet, men må parkere ca. 100 meter unna. Toalett, kiosk, vannkran rett bakbåtutsettet. Butikk 300 meter ovenfor p-plass.
HYTTA OG OMRÅDET
VIKTIG OG VITE:
- Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
- Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
- Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
- Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
- Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
- Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
- Søppel. Det er søppelstativ på øya.
- Kjæledyr er ikke tillatt.
ROMLØSNINGEN:
Hytta har kun ett rom, med senger sitteplasser og kjøkken.
SENGEFORDELING:
Soverom i oppholdsrom. Plassbygd køye med bredde som en smal dobbeltseng. Opptil fire sengeplasser.
UTSTYR I OG VED HYTTA:
- Vann. Innlagt drikkevann
- Belysning. Oljelamper og noen ledlamper på batteri. Det er ikke strøm i hytta.
- Oppvarming: Vedovn
- Kjøkken. Enkelt utstyrt kjøkken utstyrt for 4 personer. Gasskjøleskap med liten fryseboks og 2 bluss gass kokeapparat (ikke stekeovn) .
- Toalett. Utedo på høyden mellom Eldhuset og Badstua. Følg skilting.
- Grill. Felles griller på området.
- Uteplass. Det er bord og benker plassert på området for felles bruk. Ellers et stort grøntområde rundt hytta, godt egnet for ballspill og lek. Dette benyttes også for telting.
- Robåt. Ved flytebrygga utenfor Kjøkkenbukta ligger tre robåter i aluminium fortøyd og låst. Disse disponeres på deling mellom de fire kystled-enhetene på Håøya. Årene er låst fast til båten. Nøkkel til hengelås finnes i hver hytte.
- Rengjøringsutstyr. Finnes i hytta.
SIKKERHET:
Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst. Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.
Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold. Det er påbudt med godkjent flytevest i båt, husk å ta med vester.
Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Gassutstyr brukes med stor forsiktighet. Bruksanvisninger finnes på hytta, les disse nøye før bruk.
Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.
FRILUFTSLIV VED HYTTA
VANDRE:
Håøya er og har mange steder man bør se nærmere på. Nordover kan du følge kyststi helt til nordspissen. Da passerer du båtutfartsstedet Dragsund (opptil Dragsund er det merket sti både på øst og vestsiden) og Bjørnehuebukta hvor geiter har ryddet den fine sørvendte bukta. Besøk Håøya Kulturverksted og kjøp lokalprodusert ost. Sør på Håøya er det mye å se på, men det er dårlig med stier fra nordsiden. Noe av det man kan i sør finne store kanonbatterier – rester etter Forsvaret fra den gang Håøya var strategisk viktig for å forsvare landet mot svenskene, kongeinskripsjoner, rettersted og det høyeste punktet i Frogn. Merk: deler av området i sør har ferdselsrestriksjoner pga. hekkende havørn.
BADE:
Badeplass rett nedenfor hytta. Her er det leiere / sand og svaberg.
PADLE:
Noen steder å padle eller ro til:
- Sandspollen, hvor du også finner en fin kyststi som går over Nesset og Kinnartangen. (Starter du fra Tåjebukta slipper du å padle flere km rundt Håøya.)
- Oscarborg. Kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk.
- En fin rundtur er å padle rundt Søndre Langåra i nord eller rundt hele Håøya, (begge turene er på ca. 15 km)
FISKE:
Drøbaksundet rett sør for Håøya er kjent som et sted med mye fisk. Prøv noen kast fra land eller ta båten og ro på fisketur – kanskje du sikrer dagens middag!
TA MED:
- Drikkevann
- Redningsvester
- Laken
- Putetrekk
- Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
- Glasshåndkle
- Bordklut
- Toalettpapir
- Fyrstikker
- Lommelykt
- Kubbelys
- Ved
- Grillkull
- Tennvæske
Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd