YTRE VASSHOLMEN

Fiskeplassen med utsikt til leden

 

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Ytre Vassholmen, Bærum. Hytta er åpent fra 30/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 7 Maks. dager per bestilling: 3

Stedet som i dag er kystled er opprinnelig fra siste halvdel av 1800-tallet. Den lille øya Ytre Vassholmen ligger utenfor Snarøya. Herfra kan man se på både store og små båter som seiler forbi, eller du kan bruke båten som følger med og finne de gode fiskeplassene i nærheten.

NYTTIGE TIPS:

Robåt ligger i Hundsund på Snarøya, ca. 2,5 km å ro til hytta, Taxibåt 908 58 338, e-post: catherinesand@hotmail.com, Taxibåt OSA 473 95 984 Helge
eller taxibåten i Bærum, http://www.fjordtaxi.no/ 220V, Brønnvann - ta med drikkevann, Utedo, Panelovner og vedovn, ta med ved, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Fra E-18 ta av mot Fornebu, følg rv 166 mot Snarøya (Snarøyveien).Ta til høyre inn Bruksveien. Kjør til parkeringsplassen (Bruksveien 83) og gå til robåten som ligger  i Hundsundet.

KOLLEKTIVT:

Buss til Hundsund. Det er god bussforbindelse til Snarøya. Nærmeste holdeplass er Bruksveien, 6 minutters gange fra båthavna. Sjekk ruter.no for utfyllende opplysninger. Se beskrivelse av roturen under punktet over.

 

Alternativ båttransport: Det er mulig å bestille transport ved å kontakte Catherine Sand, Tlf. 908 58 338, e-post: catherinesand@hotmail.com
eller taxibåten i Bærum.

EGEN BÅT:

må båter kan legge seg på innsiden av flytebrygga i sundet.

SYKKEL:

Kommer du med sykkel må den settes igjen på Snarøya. Ytre Vassholmen er uegnet for sykling.

KAJAKK:

Det er litt steinete nedenfor hytta, men fullt mulig å komme i land. Litt høydeforskjell opp til hytta. Alternativt kan man gå i land på brygga i sundet mot Indre Vassholmen.

ROBÅT:

Fra Hundsund (Snarøya) til Ytre Vassholmen. Her ligger det to robåter, ta den som er merket Ytre Vassholmen og kystledlogoen, årer er i båten. Fra båthavnen settes kursen nordvest, ut av Hundsundet. Roturen fra Hundsundet til Ytre Vassholmen er ca 2,5 km lang. Båten er godkjent for inntil 6 personer. Ta med egne flytevester, dette kan evt. leies på nærmeste brannstasjon. Dette kan være en tøff rotur, ikke overvurder dine evner, spesielt når det er vind og bølger. Et tips er å kjøre bagasje og passasjerer til f.eks Kongshavn rett innenfor Vassholmene slik at turen med tungt lastet båt blir kortere.

FRAM TIL HYTTA:

Fra brygga er det kun noen få meter opp til hytta som ligger ut mot leden. Nøkkelboks i vindfanget.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel må tas med til land.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Liten gang med inngang til Kjøkkenet. Et soverom, stue med sovesofa og sofagruppe og peis. Glassveranda med spisebord.

SENGEFORDELING:

Soverommet; To køyer
Stue / oppholdsrom: Sovesofa

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Vann. Drikkevann må man ha med i medbrakte kanner. Vaskevann kan hentes i brønnen på øya. Kanner
kan lånes på OFs kontor.

Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken med det du trenger av kopper, servise, kjeler og stekepanne, Komfyr med stekeovn. Kjøleskap med fryser. Kaffetrakter.

Grill. Murgrill utenfor hytta.

Uteplass. Det er bord og benker utenfor hytta.

Rengjøringsutstyr. Er i hytta

Robåt. En 17 fots stor plastbåt, ligger fortøyd ved båthavnen i Hundsund, Snarøya. Den er godkjent for inntil 6 personer. Båten brukes også for transporten ut, se Robåt under avsnittet til og fra.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    • Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt

    • skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Naturreservat på sørspissen av øya
Fra 15. april til 15. juli er ilandstigning og all ferdsel i området forbudt.
I resten av året skal ferdsel foregå slik at plante- og dyrelivet skades og forstyrres minst mulig. Tidlig på sommeren kan det være mye fugl også ved hytta.

 

Aktivitet på holmen. De øvrige bygningene på øya disponeres av Bærum Seilforening. Bærum Seilforening har i perioder seilopplæring og aktiviteter på øya.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Du kan ta deg en dukkert rett nedenfor hytta.

VANDRE:

Dette er ikke stedet for å gå så langt… Ta deg heller en rotur!

PADLE:

Når du er på Ytre vassholmen er det mange steder man kan padle, enten du ønsker å padle blant øyene i bærumsbassenget, eller innover mot Oslo. Pass deg for skipsleia og fergetrafikk til og fra Lysaker. Øyene utenfor Sandvika er fine å utforske med kajakk, men regn med mye båttrafikk i høysesong. Noen utsettingssteder i nærheten: Solvikbukta ved Høvik, gratis parkering.

FISKE:

Det er flere grunner rundt øya man kan ro til, eller bruke stanga fra holmen.

TA MED:

  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Vann
  • Lommelykt

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd.

VESTLI

Liten stue, helt i strandkanten

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Nordre Ommen, Nesodden. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 28/10/2018 Sengeplasser: 4 Maks. dager per bestilling: 3

Helt i strandkanten nord på friområdet Ommen finner du den lille hvite hytta med to rom. Herfra kan du ta robåten som følger med å utforske Steilene, eller ta trappene opp til Oleanas utsikt, eller bare nye den fredelige plassen. Vestli ligger ca 300 meter nord for kystledhyttene Hovedhuset Ommen og Veslestua.

NYTTIGE TIPS:

 

Fra parkering er det bratt trapper, 650 meter å gå. Sommerferge fra Oslo og Drøbak, Robåt ligger ved hytta, 220 V, Brønnvann hentes på Ommen, ta med drikkevann, Utedo, Panelovn, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt.

 

TIL OG FRA:

BIL:

Ommen ligger ved riksvei 157 litt nord for Fjellstrand. Man følger skiltingen mot Ommen. Parkeringsplassen ligger på Fjellstrand, innerst i Ommenveien med innkjøring fra rv 157. Det er en bratt nedstigning (200 høydemeter) i trapper fra p-plassen, noe som gjør det vanskelig for folk som er dårlig til bens, uegnet med barnevogn.

KOLLEKTIVT:

Hurtigbåt fra Aker Brygge (rute 602) har anløp ved Ommen. NB! Fergene har kort sesong, og går ikke hver dag. Sjekk tidene på ruter.no.

Nesoddbåten til Tangen brygge og buss videre til stoppestedetOmmen/Fjellstrand. Derfra en 10 minutters gange ned en bratt nedstigning til friområdet Ommen.

EGEN BÅT:

Det er ikke egnet å fortøye egen båt ved hytta. Eksisterende fortøyning skal kun brukes til robåten som ligger ved hytta, ikke egen båt! Du kan heller ikke fortøye ved dampskipsbrygga.

SYKKEL:

Nesoddlandet er kupert, men ikke verre enn at det er fullt mulig å sykle. Med båtene til og fra Nesoddtangen til Aker brygge er det ikke vanskelig å komme med sykkel fra f.eks. Oslo. Du kan sykle fine bakveier til Moss, hvor du kommer inn på nasjonal sykkelrute nr. 1. NB Du må sette sykkelen fra deg på parkeringsplassen på toppen, det er over 200 høydemeter i trapp ned…

KAJAKK:

Det er ingen problem å komme til Vestli i kajakk. Du kan gå i land ved en nesten tørrlagt molo rett ved hytta.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel kastes i søppeldunker ved brygga på Ommen.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har to rom, et oppholdsrom med sofagruppe og en kjøkkenkrok og et soverom med fire sengeplasser.

SENGEFORDELING:

Soverommet har to køyer

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkken og utstyr. I hytta er det kopper, tallerkener, bestikk, kjeler og steikepanne. Kaffetrakter, kjøleskap med fryser, vannkoker og komfyr med stekeovn.

Rengjøringsutstyr: Er tilgjengelig i hytta.

Vannpumpe rett nedenfor Hovedhuset.

Grill. Oppmurt grill – ta med kull

Uteplass med bord og benker rett ved hytta

Båt. I moloen ved hytta ligger en robåt. Årer ligger i hytta. Husk å lense båten for vann før du forlater hytta, og legge årene inn i huset. Båten vil ligge ute i mellom mai og september.

Vaskevann. Vann til oppvask og vasking hentes i brønnen ved hovedhuset på Ommen.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    • Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt

    • skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Friområde. Hyttene er del av friområdet Ommen, du må forvente at det er andre som også bruker området – vis gjensidig hensyn!

Telting. Om det ikke er plass nok i hytta, er det lov å sette opp telt.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Liten sandstrand rett ved hytta, eller du kan velge svabergene sør for dampskipsbrygga

VANDRE:

Friommrådet Ommen er et vakkert område, men ikke så stort for å kunne ha lange turer. Ønsker du en lengre spasertur må du gå opp trappene til Oleanas utsikt og evt. videre innover Nesodden.

PADLE:

Steilene. Øygruppa Steilene ligger rett utenfor og bør utforskes.

Håøya. Det er ca 10 km til nordspissen av Håøya i sør – padler du rundt hele øya og tilbake til hytta, er det en tur på ca 30 km.

FISKE:

Fisket utenfor hytta er bra, bruk båten eller fiskestanga fra land.

TA MED:

  • Drikkevann
  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

TIERN

Oslos historiske forgård, en kort fergetur unna byen

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Hovedøya, Oslo. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 9 Maks. dager per bestilling: 3

Hovedøya ligger en fergetur på noen få minutter fra Rådhuset i Oslo. Hytta, som har alt du trenger, er et glimrende utgangspunkt for å utforske en magisk del av byen.

NYTTIGE TIPS:

Fra Aker brygge, 220V, Innlagt drikkevann, WC i hytta, Panelovner og vedovn, ta med ved, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Dusj i hytta, ta med 10 kr mynter for varmt vann, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Finn egnet sted å parkere i Oslo – ferge fra Rådhusbrygga, se kollektivt.

KOLLEKTIVT:

Til Hovedøya kommer du med ferge fra Rådhusbrygga 4. Rute B2 og B4 (utenom sesong: B1) tar deg direkte til Hovedøya på fem minutter, mens med rute B3 får du en liten runde mellom øyene før du ankommer øya på østsiden. Sjekk avganger på ruter.no

EGEN BÅT:

I Revierhavna er det mulig å fortøye for natten, les mer på Revierhavnen

SYKKEL:

Du kan ta med sykkel på ferga, men på sommeren kan det være avganger det ikke er lov. Du kan også ta deg rundt på øya med sykkel, men en del stier er uegnet.

KAJAKK:

Det er små strender rett nedenfor hytta hvor du kan gå i land med kajakk. Det er litt høydeforskjell opp til hytta. Legger du kajakken på stranda ser du den ikke fra hytta. Ønsker du å ta med kajakken kan det være en fordel å være to som bærer.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel kastes i søppelcontainer ved fergekaia.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Trapp inn til hytta. Lien gang, tre adskilte soverom, kjøkken, stue og bad.

SENGEFORDELING:

Soverom 1:  Køye
Soverom 2: Dobbeltseng og køye
Soverom 3: Familiekøye (inngang fra soverom 2)

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Vann. Hytta har innlagt drikkevann. WC og dusj i hytta (for varmt vann trenger du tier-mynt)

Strøm. 220V.

Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken med det du trenger av kopper, servise, kjeler og stekepanne, Komfyr med stekeovn. Kjøleskap med fryser. Kaffetrakter.

Uteplass. Det er bord og benkerrett utenfor hytta.

Rengjøringsutstyr. Tilgjengelig i hytta

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    • Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Kulturminner og natur. All vegetasjon på øya er fredet, det er ikke lov å plukke blomster eller brekke grener. Vær også forsiktig med kulturminner – Hovedøya er full av dem.

 

Friområde. Hytta er del av friområdet, vis gjensidig hensyn.

Grilling er KUN tillatt på anlagte grillheller eller fellesgriller som finnes flere steder på øya. Bål er ikke tillatt på øya.

Telting. Det er ikke tillatt å overnatte i telt ved hytta eller andre steder på øya.

Bevegelseshemmede. Man kan godt ta seg rundt på øya med rullestol, men hytta er ikke tilrettelagt for rullestol

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Tar du stien ned fra hytta finner du en liten strand og svaberg som ikke brukes av så mange. Det mest brukte badeområdet er bukta og tangen i sør-vest.

VANDRE:

Hovedøya har en rekke fine stier på kryss og tvers, med severdigheter som klosterruinene, en rekke bygninger fra 1800-tallet og en unik flora. Best av alt å ta en gåtur etter at siste ferge har dratt til byen. Da er øya magisk!

PADLE:

Hovedøya kan være utgangspunkt for mange fine padleturer. Utforsk de andre osloøyene. Du kan også padle inn til byen – det er spesielt å se den fra kajakken. Vær oppmerksom på fergene (de lager også krappe bølger), leden med ferger og cruisebåter og småbåttrafikk.

FISKE:

Prøv noen kast med stanga fra svabergene nedenfor hytta.

TA MED:

  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Tiere for varmtvann

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

 

SVARTÅSHYTTA

Koselig hytte ved kyststi og strand

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Krokstrandveien 107, 1555 SON. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 8 Maks. dager per bestilling: 3

Svartåshytta ligger rett ved badestranda Kroksand. Hytta ligger vakkert til få meter fra strandkanten. Her kan du duppe bena i vannet, rusle på tur, eller nyte det fantastiske friområdet. Kommunen har utarbeidet et sammenhengende kyststinettverk og stien går like forbi hytta.

Svartåshytta ble renovert i 2017 og fremstår som en moderne hytte med alle fasiliteter.

NYTTIG TIPS:

Parkering ved Krokstrand ca. 300 meter fra hytta, 220 V, Innlagt drikkevann, WC i hytta, Panelovner og peisovn. Ta med ved. Elektrisk komfyr og kjøleskap, Dusj i hytta, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Ta av E6 i kryss 16 merket Vestby syd og Hvitsten. Følg fylkes vei 2 (Kirkeveien / Erikstadveien) ca. 7 km til skiltet vei til høyre mot Krokstrand (badestrand), kjør til Krokstrand. Hytta ligger på nordsiden av stranda.

KOLLEKTIVT:

Det er ingen kollektivforbindelse til hytta.

EGEN BÅT:

Det er ikke egnet å legge til med egen båt ved hytta. Det finnes ingen brygge eller fortøyningsmulighet, og området er svært utsatt for sjø både fra passerende skip og vind.

SYKKEL:

Du kan godt sykle til Svartåsshytta helt fra Oslo utenå  ferdes på sterkt trafikkerte veier, se beskrivelse av denne av turen her https://triallan.com/2014/04/27/oslo-son-turretur-oslos-flotteste-sykkelrute/  . Følg mot Krokstrand noen km før Son. Om over 50 km er for langt, kan du f.eks. starte i Ås eller Vestby

KAJAKK:

Det er litt steinete rett nedenfor hytta, men du kommer fint i land.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel kastes i søppeldunker ved parkeringsplassen. (kildesortering).
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har kjøkken, stue, bad og ett soverom i første etasje.
I andre etasje er det to soverom.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, første etasje: 2 køyesenger
Soverom 2, andre etasje: 2 enkeltsenger
Soverom 3, andre etasje: 2 enkeltsenger

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    •   Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV MED HYTTA:

Bade:

Krokstrand badestrand ligger bare noen hundre meter fra hytta. Flott sandstrand og opparbeidet gressbakke, kiosk, grillplasser.

Vandre:

Kyststien går rett forbi hytta, og det er gode turmuligheter i både nordover mot Hvitsten og sørover mot Son.

TA MED:

  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd.

SØNDRE LANGÅRA TÅKEKLOKKE

Bo i tåkeklokkeanlegget midt i skipsleia

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Søndre Langåra, Frogn. Hytta er åpent fra 09/05/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 5 Maks. dager per bestilling: 4

På øya Søndre Langåra ligger et unikt tåkeklokkeanlegg avsondret fra resten av den gamle fritidshusbebyggelsen. Her bor du midt i kystens kulturhistorie og midt i skipsleia. Dette var antakeligvis landets eneste bemannede tåkeklokkeanlegg opprettet i 1896.

NYTTIGE TIPS:

Ferge fra Oslo og Drøbak, 12V til lys, vannpumpe og et lite kjøleskap., Innlagt brønnvann, drikkevann hentes i vannpumpe noen hundre meter unna, Utedo, Vedovn, ta med ved, 3 gassbluss, lite elektrisk kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt.

TIL OG FRA:

BIL:

For å komme til Søndre Langåra er du avhengig av ferge eller kajakk.

KOLLEKTIVT:

Det går ferge fra Aker brygge. fergen har også flere anløp på Nesoddlandet, inkludert Drøbak. Finn reise på ruter.no . Merk: Fergen har begrenset med avganger på vår og høst, sjekk ut rutetidene før du bestiller hytta. 

EGEN BÅT:

Det går ferge fra Aker brygge. fergen har også flere anløp på Nesoddlandet, inkludert Drøbak. Finn reise på ruter.no . Merk: Fergen har begrenset med avganger på vår og høst, sjekk ut rutetidene før du bestiller hytta. 

KAJAKK:

Kajakker kan dras på land ved en liten strand rett nedenfor hytta.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel må tas med til land.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Trapp inn til hytta. Liten gang. Kjøkken, stue og to soverom. Tilkomsten til et av soverommene er gjennom soverommet med køyeseng.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, køyeseng
Soverom 2, familiekøye

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Gassutstyr brukes med stor forsiktighet. Bruksanvisninger finnes på hytta, les disse nøye før bruk.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Friområde. Tåkeklokka ligger på nordspissen av Søndre Langåra, Frogn kommune. Tomten er et friområde. det betyr at andre også kan bruke området. Vis gjensidig hensyn.

Fredning. Bygningene og uteområdet er fredet etter Kulturminneloven. En må derfor utvise aktsomhet ved bruk av stedet.

Sjøfugl. Frem til 15. juli må det vises hensyn nord for selve tåkeklokka pga hekking av sjøfugl.

Det er mange  private hytter på øya. Det er godt tilrettelagte gangstier som dekker mesteparten av øya, disse kan fritt benyttes, men det henstilles til alle gjester om å ta hensyn til andre som bor eller oppholder seg på øya.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Det er en liten strand rett øst for hytta, ellers er det litt knudrete svaberg og steinstrender.

VANDRE:

Øya er litt over en km lang og det går sti over hele. Det meste av veien går den gjennom skogen – lite av strandsonen er tilgjengelig, bortsett fra nordspissen ved hytta.

PADLE:

Padler du fra S. Langåra er det en fin tur rundt Håøya i sør. Nordover er det noen km opp til Steilene. Et annet tips er å padle inn Hallangspollen, der kan du også fortsett ganske langt opp i den lille elva som renner ut der.

FISKE:

Ta med fiskestang og prøv noen kast fra svabergene ved hytta.

TA MED:

  • Drikkevann
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Ved
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

RØDSTUA

Med utsikt mot tigerstaden

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Lagveien 8, 1450 Nesoddtangen (Parkering). Hytta er åpent fra 14/06/2018 til 12/08/2018 Sengeplasser: 6 Maks. dager per bestilling: 3

Femti meter fra Nesoddferja, ytterst på Nesoddtangen ligger Rødstua. Fra glassverandaen eller svaberget ved hytta kan du se natten senke seg over Oslo. Rett utenfor er det en liten bukt der man kan ta seg en dukkert.

Et større vedlikeholdsarbeid skal i gang på Rødstua, men idet dette er en av våre mest populære hytter holder vi den likevel åpen noen uker i sommer. Pga. en liten lekkasje ligger det en presenning på taket, men ellers er hytta som før.

NYTTIGE TIPS:

Bilvei helt fram, Hytta ligger noen hundre meters gåtur fra nesoddferja, En liten robåt ligger ved hytta, 220V, Innlagt drikkevann, WC i servicebygg 50 meter unna, Panelovner, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt.

TIL OG FRA:

BIL:

Fra E-18 ta av i avkjøring 21, Vinterbrokrysset. Følg skilt mot Nesoddtangen (156 Nessetveien / Nesoddveien / Røerveien og Tangenveien) ta til venstre inn på Lagveien og parker ved Nesodddtangen gård, ca 50 meter fra hytta.

KOLLEKTIVT:

Ferge fra Rådhusbrygga i Oslo til Nesoddtangen. Herfra er det ca 10 min å gå til Rødstua. Følg gangveien langs hovedveien oppover og ta første til venstre, ned Lagveien til Nesodden gård. NB: Du kan ikke gå direkte fra ferga til hytta, men må gå rundt.

EGEN BÅT:

Det er ingen fortøyningsmuligheter for egen båt i nærheten.

SYKKEL:

Du kan ta med deg sykkel på ferga fra Oslo.

KAJAKK:

Bukta rett ved hytta er velegnet for å komme i land med kajakk. Merk: De store fergene som går fra Oslo skaper store bølger – trekk kajakken langt opp på stranda

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Toalett. WC i eget bygg 50 meter fra hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel kastes i søppeldunker ved servicebygg.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har en etasje. Foran hytta er det uteplass under tak. Inngang direkte til kjøkkenet. I hytta er det et soverom, stue og innglasset veranda med utsikt mot Oslo.

SENGEFORDELING:

Soverom: Familiekøye og enkeltseng
Stue: Sovesofa - to soveplasser

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    •   Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt

    • skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Nesoddtangen gård. Hytta ligger rett ved Nesoddtangen gård. Her er det ofte forskjellig typer arrangement, så man deler friområdet med andre.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Hytta ligger ved en fin bukt med en liten sandstrand. Fra tangen rundt bukta er det også fint å bade.

VANDRE:

Kyststien går like forbi Nesodden gård. Denne går sammenhengende helt til Blylaget, langt inn i Bunnefjorden – en anbefalt tur!

Tips; turen er over 10 km én vei, men flere steder langs ruta finner du busstopp for transport tilbake til Nesoddtangen.

PADLE:

I Bunnefjorden er det lite med småbåttrafikk og dermed et velegnet sted å padle, det er over to mil inn til Bonnebukta. Du kan padle inn til Osloøyene, pass opp for leden og Osloferjene. En fin tur på ca 10 km er å padle om Storeflua og opp og rundt Husbergøya og tilbake (totalt ca 13 -14 km).

SYKLE:

Skiforeningen har laget et kart der du ser hvor du kan sykle på Nesodden 

TA MED: 

  • Redningsvester
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Kubbelys
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

RANVIKHOLMEN

Hytta er enkel, men la deg fascinere av en øy med unike naturverdier

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Ranvikholmen, Hurum. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 4 Maks. dager per bestilling: 5

Ranvikholmen er en liten øy sør for Hurumlandet. Her finner du en spennende natur, som går fra svaberg til urskog av lind. Ranvikholmen ble kjøpt som friområde av OF allerede i 1936. Hytta ble reist i forbindelse med tømmertransporten til Tofte. I mange år var holmen et sted «alle» teltet, og hytta var bosted for tilsynsmannen.

NYTTIGE TIPS:

Du må ha egen båt eller kajakk for å komme til øya. Ikke strøm på hytta, Brønnvann - ta med drikkevann, Utedo, Gassovn, 2 gassbluss, ikke kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Du er avhengig av egen båt for å komme til Ranvikholmen. Har du båt på henger, eller kajakk kan du få farkosten på vannet i båthavna på Sagene, ca 1 km sørvest for Tofte. Her kan du også parkere.

EGEN BÅT:

Det er to brygger på Ranvikholmen. Velg brygge ut fra vindforhold.

KAJAKK:

I land på Ranvikholmen. Kommer du i kajakk kan du gå i land i bukta i nord, øst for fyret. Følg stien oppover, litt over 100 meter opp til hytta. Startsted på land. Et greit sted å starte er Apotekerstranda, Tofte. Her er det gressplen / sandstrand. Avstand fra parkering til vannet ca 40 meter. Renovasjon. Butikk i nærheten. Herfra er det 2,5 km til Ranvikholmen.

HYTTA OG OMRÅDET: 

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel tas med til land.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN: 

Hytta har kun et rom. Kjøkkenkrok med gassbluss og spisebord. To køyesenger

SENGEFORDELING:

Senger i oppholdsrom, to køyer. Merk: Køyene står mot hverandre i et hjørne og to av sengene er korte.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Gass. Gassbluss til å koke på, gass er på hytta.

Kjøkkenutstyr.Hytta har det du trenger for enkel matlaging, inkludert tallerkner, kopper, kjeler, steikepanne glass etc.

Rengjøringsutstyr: Er tilgjengelig i hytta.

Brønnvann. Det er brønnvann ca. 100 meter fra hytta. Brønnen er ved sletta på stien ned mot brygga i nord. Vannet kan ofte lukte myr, og bør ikke drikkes. Husk å ta med drikkevann!

Uteplass. Rett ved hytta er det bord og benker.

Grill. Kulegrill på hytta, ta med kull og tennvæske.

Søppel kan kastes i søppelkasser som står ved bryggene.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    •   Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Gassutstyr

    • brukes med stor forsiktighet. Bruksanvisninger finnes på hytta, les disse nøye før bruk.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Naturreservat. Naturen på øya er vernet, om du er i tvil hva du har lov til kan du les verneforskrift for Ranvikholmen

Telt. Om dette ikke er plass nok i hytta, Kan man sette opp telt. Det er mange fine teltsteder på Ranvikholmen.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

  • Bade. Det er små sandstrender, blant annet rett ved brygga i nord. Svaberg rundt på øya.

VANDRE:

  • Gåturer. Ranvikholmen har stier som holdes åpne. Her ute kan du vandre over svaberg eller ta en tur inn i en fantastisk linneskog. Her er det et stort naturmangfold og mange sjeldenheter!

PADLE:

Kajakk. Du har mange padle mål innen rekkevidde herfra, ikke minst flere kystledhytter, som Løvøysund 10 km, Gullholmen 10 km, Ødegårdbua Nord og Ødegårdbua Sør 15 km, Langgrunn 16 km og Svelvikstrømmen 20 km. Merk flere av disse turene innebærer kryssing av skipsled og havområdet rundt Ranvikholmen (Breiangen) er utsatt for vind. Andre mål i området er Mølen et par km sør og den sørlige delen av Hurumlandet – kan også anbefales for en gåtur langs kyststien.

FISKE:

Fiske. Fra svabergene rundt på øya.

TA MED:

  • Drikkevann
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sovepose (det er ikke dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Vann
  • Lommelykt

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

OMMEN OG VESLESTUA

To hus tett i tett i idyllisk bukt og stort friområde

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Søndre Ommen, Nesodden. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 16/09/2018 Sengeplasser: 19 Maks. dager per bestilling: 3

I en lun sørvendt bukt på Nesoddens vestside ligger de to hyttene Ommen og Veslestua bare noen meter fra hverandre. Mange skoleklasser har gode minner herfra. De to hyttene kan leies hver for seg eller samlet.

NYTTIGE TIPS:

Fra parkering er det bratt trapper, 650 meter å gå. Sommerferge fra Oslo brygge og Drøbak, Robåt tilgjengelig ved hytta, 220 V, Brønnvann, ta med drikkevann, Utedo, Panelovner (og vedovn i hovedhuset). Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Ommen ligger ved riksvei 157 litt nord for Fjellstrand. Følg skiltingen mot Ommen. Parkeringsplassen ligger på Fjellstrand, innerst i Ommenveien med innkjøring fra rv 157. Det er en bratt nedstigning (200 høydemeter) i trapper fra p-plassen, noe som gjør det vanskelig for folk som er dårlig til bens, uegnet med barnevogn.

KOLLEKTIVT:

Hurtigbåt fra Aker Brygge (rute 602) har anløp ved Ommen. NB! Fergene har kort sesong, og går ikke hver dag. Sjekk tidene på ruter.no.

Nesoddbåten til Tangen brygge og buss videre til stoppestedetOmmen/Fjellstrand. Derfra en 10 minutters gange ned en bratt nedstigning til Ommen.

EGEN BÅT:

Det er en brygge ved hytta, men den er ikke egnet for større båter. Vær vennlig og vis hensyn til kystledbåten som ligger fortøyd på samme sted. Eksisterende fortøyning skal kun brukes til robåten som ligger ved hytta, ikke egen båt! Du kan heller ikke fortøye ved dampskipsbrygga.

SYKKEL:

Nesoddlandet er kupert, men ikke verre enn at det er fullt mulig å sykle. Med båtene til og fra Nesoddtangen til Aker brygge er det ikke vanskelig å komme med sykkel fra f.eks. Oslo. Du kan sykle fine bakveier til Moss, hvor du kommer inn på nasjonal sykkelrute nr. 1. NB Du må sette sykkelen fra deg på parkeringsplassen på toppen, det er over 200 høydemeter i trapp ned…

KAJAKK:

Det er ingen problem å komme til Ommen i kajakk. Liten sandstrand rett ved hytta er velegnet for å komme i land.

HYTTA OG OMRÅDET: 

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel kastes i søppeldunker ved brygga.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hovedhuset. I hytta er det en liten gang med trapp opp til andre etasje. I første etasje er det kjøkken og oppholdsrom med vedovn og to soverom. I andre etasje er det tre soverom 

Veslestua. Veslestua har et kjøkken / oppholdsrom og to soverom, kun en etasje. Veslestua har kun panelovner.

SENGEFORDELING:

Hovedhuset:

Soverom 1, 1.etg. En dobbeltseng
Soverom 2, 1.etg.: En familiekøye
Soverom 3, 2. etg.: En dobbeltseng
Soverom 4, 2. etg.: En dobbeltseng
Soverom 5, 2.etg.: 4 enkeltsenger
 

Veslestua:

Soverom 1.: En køyseng
Soverom 2: To Køyesenger

UTSTYR I OG VED HYTTA: 

Kjøkken og utstyr. I begge hyttene er det kopper, tallerkener, bestikk, kjeler og steikepanne. Kaffetrakter, kjøleskap med fryser, vannkoker og komfyr.

Rengjøringsutstyr: Er tilgjengelig i hytta.

Vannpumpe rett nedenfor Hovedhuset.

Grill. Oppmurt grill – ta med kull

Uteplass med bord og benker som står under tak.

Båter. Årer, og øsekar ligger i bua i hovedhusets underetasje. Ta med egne redningsvester, husk det er påbudt med flyteplagg. Det ligger to robåter ved brygga på Ommen. Båtene disponeres i fellesskap med Veslestua. Eksisterende fortøyning skal kun brukes til robåten, ikke egen båt! Båtene vil ligge ute i perioden mai til september.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    •   Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt

    • skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Friområde. Hyttene er del av friområdet Ommen, du må forvente at det er andre som også bruker området – vis gjensidig hensyn!

Telting. Om det ikke er plass nok i hytta, er det lov å sette opp telt.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Liten sandstrand rett ved hytta, eller du kan velge svabergene sør for dampskipsbrygga:

  • Gåturer. 
  • Kajakk.  Øygruppa Steilene ligger rett utenfor og bør utforskes. Det er ca 10 km til nordspissen av Håøya i sør – padler du rundt hele er det en tur på ca 30 km.VANDRE:
  • Fiske

VANDRE:

Friommrådet Ommen er et vakkert område, men ikke så stort for å kunne ha lange turer. Ønsker du en lengre spasertur må du gå opp trappene til Oleanas utsikt og evt. videre innover Nesodden.

PADLE:

Steilene. Øygruppa Steilene ligger rett utenfor og bør utforskes.

Håøya. Det er ca 10 km til nordspissen av Håøya i sør – padler du rundt hele øya og tilbake til hytta, er det en tur på ca 30 km.

FISKE:

Fisket utenfor hytta er bra, bruk båten eller fiskestanga fra land.

TA MED:

  • Drikkevann
  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

KJEHOLMEN

Vakker øy, laftet hytte med sjel

Område: Indre Oslofjord |Adresse: Kjeholmen, Bærum. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 17 Maks. dager per bestilling: 3

I Bærums skjærgård ligger øya Kjeholmen. Øya har gamle stier, flotte strender og turmuligheter. Den laftede hytta ligger for seg selv på en liten odde.

NYTTIG TIPS:

Robåt ligger i Hundsund på Snarøya, ca 1 km å ro til hytta, Taxibåt 908 58 338, e-post: catherinesand@hotmail.com
Taxibåt OSA 473 95 984 Helge
eller taxibåten i Bærum, http://www.fjordtaxi.no/, 220 V, Innlagt drikkevann, WC i bod bak hytta, Panelovner og peis, ta med ved, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Ikke tillatt med kjæledyr

TIL OG FRA:

BIL:

Fra E-18 ta av mot Fornebu, følg rv 166 mot Snarøya (Snarøyveien).Ta til høyre inn Bruksveien. kjør til parkeringsplassen (Bruksveien 83) og gå til robåten som ligger ved marinaen.
Båtene er merket med kystledlogo og hyttenavn, årer er i båten.  Fra båthavnen settes kursen nordvest, ut av Hundsundet. Kryss Snarøysundet og ro til nordspissen av Kjeholmen. Roturen fra Hundsundet til Kjeholmen er drøye 1 km lang. Båten er godkjent for inntil 6 personer. Husk at det er påbudt å bruke flyteplagg i åpen båt. Ta med egne flytevester, dette kan evt. leies på nærmeste brannstasjon.

KOLLEKTIVT:

Det er god bussforbindelse til Snarøya. Nærmeste holdeplass er Bruksveien, 6 minutters gange fra båthavna. Sjekk ruter.no for utfyllende opplysninger. Se over for beskrivelse av roturen.

EGEN BÅT:

Det er en enkel brygge samt moring. Her er det mulig å legge til med en egen båt. Det kan være vanskelig for en dyp seilbåt. Det finnes også en flytebrygge nedenfor hytta.

SYKKEL:

Kommer du med sykkel bør den settes igjen på Snarøya. Kjeholmen er ikke egnet for sykling

KAJAKK:

Komme i land ved hytta: Liten strand rett nedenfor hytta.

Startpunkter for å padle til hytta: Solvikbukta ved Høvik, gratis parkering. Halden brygge, gratis parkering.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel må tas med til land.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Trapp opp til innglasset veranda med sitteplasser. Hytta har fire soverom og en stor hems. For å komme til den, bruker man en stige fra stua. Hytta har kjøkken med alt du treger, inkludert komfyr med steikeovn, kjøleskap og fryser. Stua har stor peis, spisebord og sofakrok. Wc i hytta, men man må fysisk ut av hytta for å komme dit.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, første etasje: Familiekøye
Soverom 2, første etasje: Køyeseng
Soverom 3, første etasje: Dobbeltseng og Køyeseng
Soverom 4, første etasje: Køyeseng
Soverom 5: Hems (stige fra stua): 6 løse madrasse

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    •   Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt

    • skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Rett ved hytta er det fine badeplasser.

VANDRE:

Det er flott turvei rundt øya. I sesong er det mye markjordbær…

PADLE:

Bærumsskjærgården har mange flotte øyer og man kan lett legge opp en tur ut fra hvor langt man ønsker å padle. En fin tur er å padle mellom Saraholmen og Borøya – rundt Kalvøya og inn Slependenrenna – rundt Nesøya – mellom Brønnøya og Langåra – passere Oustøya og tilbake til Kjeholmen, en tur på ca 15 km. MerkDet er mye småbåttrafikk i bærumsbassenget.  

FISKE:

Kjeholmen har mange fine steder der du kan teste fiskestanga eller bruk båten og finn fine plasser.

TA MED:

  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Kubbelys
  • Ved
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd.

KIOSKEN

Oslos historiske forgård, en kort fergetur unna byen

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Hovedøya, Oslo. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 4 Maks. dager per bestilling: 3

Hovedøya ligger en fergetur på noen få minutter fra Rådhuset i Oslo. Hytta, som har alt du trenger, er et glimrende utgangspunkt for å utforske en magisk del av byen.

NYTTIGE TIPS

Fra Aker brygge, 220 V, Innlagt drikkevann, WC i servicebygg ved fergekaia, Panelovner, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA

BIL:

Finn egnet sted å parkere i Oslo – ferge fra Rådhusbrygga, se kollektivt.

KOLLEKTIVT:

Til Hovedøya kommer du med ferge fra Rådhusbrygga 4. Rute B2 og B4 (utenom sesong: B1) tar deg direkte til Hovedøya på fem minutter, mens med rute B3 får du en liten runde mellom øyene før du ankommer øya på østsiden. Sjekk avganger på ruter.no

EGEN BÅT:

I Revierhavna er det mulig å fortøye for natten, les mer på Revierhavnen

SYKKEL:

Du kan ta med sykkel på ferga, men på sommeren kan det være avganger det ikke er lov. Du kan også ta deg rundt på øya med sykkel, men en del stier er uegnet.

KAJAKK:

Du kan gå i land rett ved hytta. Her er det leire og stein-strand.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel kastes i søppelcontainer ved fergekaia.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN: 

Trapp inn til hytta. Hytta har kun ett rom. Toalett i servicebygg ved fergekaia.

SENGEFORDELING:

Oppholdsrom  Køyer

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Vann. Hytta har innlagt drikkevann.

Strøm. 220V.

Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken med det du trenger av kopper, servise, kjeler og stekepanne, Komfyr med stekeovn. Kjøleskap med fryser. Kaffetrakter.

Uteplass. Det er bord og benker rett utenfor hytta.

Rengjøringsutstyr. Tilgjengelig i hytta

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    •   Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

  • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Kulturminner og natur. All vegetasjon på øya er fredet, det er ikke lov å plukke blomster eller brekke grener. Vær også forsiktig med kulturminner – Hovedøya er full av dem.

Friområde. Hytta er del av friområdet, vis gjensidig hensyn.

Grilling er KUN tillatt på anlagte grillheller eller fellesgriller som finnes flere steder på øya. Bål er ikke tillatt på øya.

Telting. Det er ikke tillatt å overnatte i telt ved hytta eller andre steder på øya.

Bevegelseshemmede. Man kan godt ta seg rundt på øya med rullestol, men hytta er ikke tilrettelagt for rullestol.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Det mest brukte badeområdet er bukta og tangen i sør-vest.

VANDRE:

Hovedøya har en rekke fine stier på kryss og tvers, med severdigheter som klosterruinene, en rekke bygninger fra 1800-tallet og en unik flora. Best av alt å ta en gåtur etter at siste ferge har dratt til byen. Da er øya magisk!

PADLE:

Hovedøya kan være utgangspunkt for mange fine padleturer. Utforsk de andre osloøyene. Du kan også padle inn til byen – det er spesielt å se den fra kajakken. Vær oppmerksom på fergene (de lager også krappe bølger), leden med ferger og cruisebåter og småbåttrafikk.

FISKE:

Finn deg en egnet plass og ta noen kast med fiskestang.

TA MED:

  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd. 

 

JACOBINEBUA

Helt i vannkanten på herlig øy

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Bergholmen, Frogn. Hytta er åpent fra 20/04/2018 til 09/09/2018 Sengeplasser: 12 Maks. dager per bestilling: 5

Jacobinebua ligger sørvendt på den lille øya Bergholmen med utsikt utover fjorden. Hytta, som i sin tid var et militært lager, er pusset opp 2015 og blitt et lyst og innbydende sted. Her kan man sitte på den oppbygde sitteplassen utenfor, eller om været er rusket, inne i hytta og se på sjøen gjennom store vinduer. Få også med deg resten av denne flotte øya!

OBS! Det er strømbrudd på Bergholmen, og ingen strøm til hyttene. Det er derfor begrenset mulighet for matlaging og -kjøling. OF kjenner ikke rettedato for problemet.

NYTTIGE TIPS:

Ferge fra Drøbak eller Sætre, Flere bryggeanlegg på øya, Robåt ligger ved Befalsboligen, 220 V, Drikkevann i utekran på brygga, Utedo midt på øya eller ved Befalsboligen, Panelovner og vedovn. Kun soverommene er isolert, ta med varmt tøy., Elektrisk komfyr og kjøleskap, Ikke tillatt med kjæledyr.

TIL OG FRA:

KOLLEKTIVT:

Det er mulig å ta ferga som går mellom Drøbak og Oscarsborg.  Kontakt fergen på forhånd på tlf 900 99 414 og gi beskjed om antall. Gi også beskjed til matros når du går ombord i Drøbak – du må også si ifra når du ønsker retur. Billetter kjøpes ombord på ferga. Avhengig av hvilken båt som benyttes anløper ferga brygga i bukta eller på nordenden av øya slik at en må følge merket sti over øya. Spør mannskap hvor retur-fergen vil anløpe. Ferga kan også gjøre ekstraordinære turer til Bergholmen, men dette må bestilles i god tid og forutsetter at ferga ikke har andre oppdrag. Kontakt fergeoperatøren direkte på telefon 900 99 414 for forespørsel om dette. Fergetider for Drøbak-Oscarsborg kan du sjekke her Fergetider Drøbak-Oscarsborg – Bergholmen

EGEN BÅT:

Det er mulig å ta seg til Bergholmen med egen båt. Benytt eventuelle ledige bryggeplasser i bukta eller på nordenden av øya.

SYKKEL:

Fra Oslo kan du sykle langs Bunnefjorden og over Nesoddlandet, eller ta båten til Nesoddtangen og derfra sørover drøye 25 km over nesoddlandet til Drøbak. Flatt er det ikke noen av veiene, så sett av tid nok til turen. Kommer du sørfra er det mange fine småveier langs kysten, men det er ikke mulig å sykle langs sjøen hele veien, så turen kan bli lenger enn det ser ut som med første blikk på kartet. På Bergholmen er det ikke egnet med sykkel.

KAJAKK:

Du kommer lett i land på en gammel slipp rett ved hytta. Padler du fra Drøbak kan du starte fra den nordlige parkeringa til Oscarsborg i Husvikveien (GPS WGS84 desimal (lat, lon)

59.674453, 10.621172) eller Husvik v/ Vindfangerbukta (WGS84 desimal (lat, lon) 59.675482, 10.625279.   Starter du fra Hurumsiden, kan du starte fra Båthavna i sandtaket ved Sandspollen, GPS WGS84 desimal (lat, lon)59.660742, 10.599827. Utsett fra båthavna. Litt kronglete med en kant ned til vannet, men ikke verre enn at det er greit å få kajakken på vannet. Flytebryggeneer et annet alternativ. Sandbunn med stein. Vann ved p-skilt.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel må tas med til land.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har en etasje. Inne i hytta er det langbord og  store vinduer som slipper inn mye lys. Hytta har fire soverom, disse er isolert og har elektrisk oppvarming, oppholdsrommet er uisolert. Rett utenfor hytta er det bygget opp en sitteplass ut mot vannet. NB Det ser ut som en brygge, men er ikke laget for å fortøyning.

SENGEFORDELING:

på Soverom 1: Køye
Soverom 2: To køyer
Soverom 3: To køyer
Soverom 4: Køye

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Fullt utstyrt kjøkken til 12 personer. Kopper, tallerkener, bestikk, kjeler og steikepanne. kaffetrakter, kjøleskap med fryser. 
  • Komfyr med stekeovn.
  • Strøm. Det er strøm i hytta
  • Oppvarming: Elektrisk på soverom. Vedovn i oppholdsrom.
  • Vann Drikkevann i kran på brygga.
  • Toalett: Utedo midt på øya og ved Befalsboligen.
  • Uteplass: Benker og bord på terrasse utenfor.
  • Grill:  Kullgrill rett utenfor hytta.
  • Rengjøringsutstyr finnes i hytta

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst. Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Beitedyr på øya: Pga. at det går husdyr på øya er det svært viktig at forbudet mot hunder respekteres.

 

Mye brukt friområde: Bergholmen er et sted som besøkes av mange, både båtfolk og andre kystledgjester, vis gjensidig hensyn.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Det er badestige rett ved sitteplassen utenfor hytta. Svaberg vest for hytta. Ønsker du sandstrand finner du det sør på øya.

VANDRE:

Det er merket kyststi rundt på øya. Den tar deg forbi minesiktestasjonen, klatrer du på toppen ved selve stasjonen finner du stedet med best utsikt ut over fjorden.

PADLE:

– Oscarborg. Kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk.

– En tur på noen timer er en rundtur rundt Håøya, evt. kan du også gå i land og gjør deg kjent på denne spennende øya.

– Med kajakk har du mange hytter innenfor en padletur på et par timer, med både hyttene på Håøya, Ommen og Fyrsteilene.

-En fin rundtur er å padle rundt  Håøya, ( ca. 20 km)

FISKE:

Fiske fra land eller ro ut med kystledbåten.

DYKKE:

Bergholmen er et bra utgangspunkt for dykking.

TA MED:

  • Drikkevann
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

 

GAMLEGÅRDEN

...med røtter fra 1600-tallet

Område: Indre Oslofjord. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 16 Maks. dager per bestilling: 4

Ved Kjøkkenbukta på Håøya ligger Gamlegården, 50 meter fra vannkanten. Bygget er det eldste på hele øya – å tenke på at deler av bygget er fra 1600-tallet, gir rom for å unders over hvordan livet var på øya da. Håøya er den største øya i Indre Oslofjord, og byr på unike natur- og turopplevelser. Her er det også gode forhold for telting. Hytta ligger rett ved kystledhytta Eldhuset.

NYTTIGE TIPS:

Ferge fra Aker Brygge, Drøbak og Sætre - sjekk rutetabeller, Mange steder å fortøye, 12V til lys og USB for lading av telefoner etc., Innlagt vann, Utedo, Vedovn, ta med ved, Gasskomfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt, Robåt på øya.

TIL OG FRA:

KOLLEKTIVT:

Ruter-båtene B21 og B22 trafikkerer øya i skoleferien samt i helger vår og høst. Sjekk rutene nøye i god tid, gjerne før bestilling. Båtene går mellom Aker Brygge og Drøbak, og legger til på Prinsessebrygga på østsiden av øya. Dette er en fin tur, vanligvis på litt over en time. Rutetider finner du på ruter.no  MERK daglige anløp kun i perioden 02.06.2018 – 26.08.2018. Det er ca. 500 meter å gå fra Prinsessebrygga til hytta.

Fra 30. april er det også mulig å ta ferge fra Drøbak, via Oscarsborg, og Sætre. Ferga anløper Tåjebukta på vestsiden av øya.  se rutetabeller på ForsvarsbyggMERK: Se forklaringene i tabellen. Det er ca 500 meter å gå fra Tåjebukta til hytta.

EGEN BÅT:

Kommer du med egen båt den kan fortøyes i Sagbukta eller Kjøkkenbukta på østsiden av øya, eller i Tåjebukta på vestsiden av Håøya. Østsiden av øya er svært utsatt for sjø fra passerende skip. Det er ingen reserverte plasser for kystledhytta.

KAJAKK:

Rett nedenfor hytta er det en liten strand (innerst i Kjøkkenbukta) hvor det er fint å gå i land. Et mulig sted å starte er Fagerstrand på Nesodden. Her er det båthavn med båtutsettingsrampe. Du kan kjøre til utsettet, men må parkere ca. 100 meter unna. Toalett, kiosk, vannkran rett bakbåtutsettet. Butikk 300 meter ovenfor p-plass. Padler du fra vestsiden av fjorden kan du padle fra Skogsborg, det er der kystledhytta Båthuset ligger. Her er det parkering rett ved vannet.

 

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel. Det er søppelstativer på øya.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Gamlegården Sør:
Første etasje har gang, stue, kjøkken og ett soverom.
Andre etasje har 2 soverom.
Gamlegården Nord:
Første etasje har gang, kjøkken og stue.
Andre etasje har 3 soverom.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, første etasje: Familiekøye og singelseng.
Soverom 2 Gang, 2. etasje: Enkeltseng
Soverom 3, 2. etg: Dobbeltseng og enkeltseng
Gamlegården nord:
Soverom 1, gang 2. etg: To enkeltsenger
Soverom 2, 2.etg.: Familiekøye og singelseng.
Soverom 3, 2.etg (innenfor soverom 1 og 2): To enkltsenger.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Vann. Innlagt drikkevann
  • Belysning.  12V anlegg med lamper i alle rom. Det finnes også USB kontakter for lading av telefon etc.
  • Oppvarming:  Vedovn
  • Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken med det du trenger av kopper, servise, kjeler og stekepanne, gasskomfyr med stekeovn, gasskjøleskap med liten fryseboks.
  • Toalett. Utedo på høyden mellom Eldhuset og Badstua. Følg skilting.
  • Grill. Tønnegrill utenfor hytta. Det finnes også felles griller på området.
  • Uteplass. Det finnes felles krakker og bord på det store grøntområde rundt hytta. Området er  godt egnet for ballspill og lek, og  benyttes også for telting.
  • Robåt. Ved flytebrygga utenfor Kjøkkenbukta ligger tre robåter i aluminium fortøyd og låst. Disse disponeres på deling mellom de fire kystled-enhetene på Håøya. Årene er låst fast til båten. Nøkkel til hengelås finnes i hver hytte.
  • Rengjøringsutstyr. Finnes i gangen

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

    • Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen.

    • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Gassutstyr

  • brukes med stor forsiktighet. Bruksanvisninger finnes på hytta, les disse nøye før bruk.
    • Generelt.

All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Om det ikke er plass nok i hytta kan man sette opp telt. Ved hyttene på Håøya er det en stor slette perfekt for telting.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

VANDRE:

Håøya er og har mange steder man bør se nærmere på. Nordover kan du følge kyststi helt til nordspissen. Da passerer du båtutfartsstedet Dragsund (opptil Dragsund er det merket sti både på øst og vestsiden) og Bjørnehuebukta hvor geiter har ryddet den fine sørvendte bukta. Besøk Håøya Kulturverksted og kjøp lokalprodusert ost. Sør på Håøya er det mye å se på, men det er dårlig med stier fra nordsiden. Noe av det man kan i sør finne store kanonbatterier – rester etter Forsvaret fra den gang Håøya var strategisk viktig for å forsvare landet mot svenskene, kongeinskripsjoner, rettersted og det høyeste punktet i Frogn. Merk: deler av området i sør har ferdselsrestriksjoner pga. hekkende havørn. 

BADE:

Badeplass rett nedenfor hytta. Her er det leiere / sand og svaberg.

PADLE:

Noen steder å padle eller ro til:

  •  Sandspollen, hvor du også finner en fin kyststi som går over Nesset og Kinnartangen. (Starter du fra Tåjebukta slipper du å padle flere km rundt Håøya.)
  • Oscarborg. Kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk.
  • En fin rundtur er å padle rundt Søndre Langåra i nord eller rundt hele Håøya, (begge turene er på ca. 15 km)

FISKE:

Drøbaksundet rett sør for Håøya er kjent som et sted med mye fisk. Prøv noen kast fra land eller ta båten og ro på fisketur – kanskje du sikrer dagens middag

TA MED:

  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Ved
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

FYRSTEILENE

Bo i gammel fyrvokterbolig

Område: Indre Oslofjord |Adresse: Fyrsteilene, Nesodden. Hytta er åpent fra 04/05/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 8 Maks. dager per bestilling: 3

Fyrsteilene er en øy som ligger utenfor Nesoddlandets vestside. Overnattingen skjer i den gamle fyrvokterboligen. De to robåtene som følger med ligger på Alværn brygge på landsiden, disse bruker du for å komme til hytta.

NYTTIGE TIPS:

2 båter ligger ved Alværn brygge, 1,5 km rotur til fyret., 220V, Hentes på naboøya; Persteilene, Utedo, Elekstrisk, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt.

TIL OG FRA:

BIL:

Kjør til Alværn brygge som ligger mellom Nesoddtangen og Fjellstrand ved riksvei 157, på Nesoddlandets vestside. Her er det parkeringsplass like ovenfor bryggen. Robåtene ligger fortøyd her.

KOLLEKTIVT:

Kommer man med Nesoddbåten fra Aker brygge til Nesoddtangen, korresponderer bussen videre til Alværn. Fra bussholdeplassen er det 10-15 minutter å gå ned til bryggen. Sjekk rutetider

EGEN BÅT:

Det er dessverre ikke anledning til å legge til med egen båt på Fyrsteilene. Respekter dette. I moloen på Fyrsteilene skal kun de to robåtene ligge, samt tilsynsvaktens båt. Har du med egen båt må denne fortøyes på seilforeningens brygge på Persteilene eller på noen av de andre friluftsområdene i nærheten.

SYKKEL:

Nesoddlandet er kupert, men ikke verre enn at det er fullt mulig å sykle. Med båtene til og fra Nesoddtangen til Aker brygge er det ikke vanskelig å komme med sykkel fra Oslo til Alværn.( Sykkelen har du lite behov for på Fyrsteilene). Skal du videre, kan du sykle fine bakveier til Moss, hvor du bl.a. kan komme inn på nasjonal sykkelrute nr 1.

KAJAKK:

Det er ikke veldig gode landingsforhold for kajakk på Fyrsteilene, men best forhold er det på sør-øst siden av øya. Et mulig startpunkt er Alværn brygg. (flytebrygger eller steinstrand), gratis parkering.

FRAM TIL HYTTA:

Ved Alvern Brygge ligger det 2 robåter fortøyd som du bruker for å komme deg ut til Fyrsteilene.  du kommer dit.  Årer, åregafler, øsekar og vannkanner finner du i en gammel hvit garasje rett ovenfor brygga.  Flytevester må medbringes – vester kan leies på nærmeste brannstasjon. Merk at det er to nøkkelbokser på garasjen – velg den markert med OFs logo.

 

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel må tas med til land.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har tre adskilte soverom, kjøkken, stue og gang.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, Inngang fra stua, familiekøye
Soverom 2, inngang stue, familiekøye
Soverom 3, inngang fra gang, køye

UTSTYR I OG VED HYTTA:

 

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.
Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.
Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

 

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Det er litt knudrete berggrunn på Steilene, men bademuligheter finnes rundt hele øya. Beste badeplass er i sør-øst. Ta deg en svømmetur rundt øya.

VANDRE:

Fyrsteilene har bare noen hundre meter strandlinje, så her er det ikke de lange gåturene men får til.

PADLE:

Øygruppa Steilene er flott å utforske med kajakk eller robåt .Ta gjerne en tur langs Nesoddlandet. Med kajakk kan du padle ned til, eller rundt Håøya (ca 35 km).

FISKE:

Prøv noen kast med stanga fra svabergene nedenfor hytta eller bruk robåt.

TA MED:

  • Drikkevann
  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Vann
  • Lommelykt
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjords friluftsråd

Fiskerhytta

Gode historier blir bedre i gammel laftet koie fra 1915

Område: Indre Oslofjord. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 28/10/2018 Sengeplasser: 4 Maks. dager per bestilling: 3

Fiskerhytta ligger i Sandspollen, en stor nesten lukket bukt – et kjent sted for båtfolket. Friområdet Kinnartangen, med kyststi og godt fiske og badeplasser ligger for dine føtter. Hytta er en enkel ettromshytte uten strøm, men har over 100 år med sjarm.

NYTTIGE TIPS:

Ca. 500 meter å gå fra parkering, deler av veien er på sti.,Mange fortøyningsmuligheter nær hytta, Robåt ligger ved hytta, Ikke strøm, Alt vann må tas med, Utedo ved hytta, Gassovn, 2 gassbluss, Kjæledyr ikke tillatt.

TIL OG FRA:

BIL:

Ta av fra riksvei 23 rett før / etter Oslofjordtunellen og inn på fylkesvei 281 merket mot Tofte og Filtvet. Kjør ca 1,5 km på denne veien før du svinger til venstre inn på Færgestadveien. Kjør 900 meter før du svinger til venstre til du kommer til parkeringsplassen. Ca. 500 meter å gå fra parkering, deler av veien er på sti.

KOLLEKTIVT:

Fra Oslo kan du ta Buss 251 mot Slemmestad Tofte, gå av på Storesandtoppen. (Kjører bl.a. forbi Lysaker (tog og buss) og Vollen (båt) Ned til Fiskerhytta tar det ca. 15 minutter å gå. Fra andre steder må du først komme deg til Sætre og ta buss 251 videre. Sjekk rutetider

EGEN BÅT:

Hytta har ikke egen brygge, men man kan fortøye mot fjellet eller ved en av bryggene i området. Det er også gode muligheter for å ligge på svai og benytte kystledbåten for å komme i land.

SYKKEL:

Hurumlandet er et fint sted å sykle, selv om det ikke er helt flatt. Fra Oslo kan du sykle langs vannet langs riksvei 165 og 281. Har du planer om en lenger tur kan du sykle rundt Hurumlandet og ta fergen over til Svelvik (flere avganger i timen), videre sørover og komme inn på sykkelrute nr 1, del av North Sea Cycle Route. Da kan du velge blant kystledhyttene i Vestfold og alt hva dette fylket har å tilby.

KAJAKK:

Liten strand rett ved hytta er velegnet for kajakk.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Sandspollen er et populært utfartsområde, i helgene og ferietiden må en regne med at det ligger mange båter både langs land og på svai i bukta. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel kastes i dypoppsamler på motsatt side av bukta.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Fiskerhytta består av ett rom med 2 køyesenger, spisebord og en liten kjøkkenkrok. Utedoen ligger i et eget hus like bortenfor hytta.

SENGEFORDELING:

Fire plassbygde sengeplasser som køyer  i oppholdsrommet.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Vann. Må tas med. Kan hentes i båthavna i Sandtaket eller på Sætre.
  • Strøm. Det er ikke strøm i hytta.
  • Belysning. Noen enkle LED lys på batteri og stearinlys.
  • Oppvarming. Gassovn på veggen.
  • Kjøkken. Enkel kjøkkenkrok med utstyr for 4 personer. Servise, bestikk og kjøkkenredskaper. Gassbluss med to kokeflammer (ikke stekeovn),  gasskjøleskap.
  • Toalett. Utedo noen få meter fra hytta
  • Grill. En enkel kulegrill rett utenfor hytta. Ta med grillkull og tennvæske.
  • Uteplass. Bord og benk rett utenfor hytta.
  • Robåt. Når du leier hytta følger det med en Robåt. Denne ligger fortøyd rett nedenfor hytta. Årer finnes i hytta.
  • Rengjøringsutstyr finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. 
Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.
Bruk av båt
skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt, husk å ta med vester.
Brannfare i naturen. 
Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Gassutstyr 
brukes med stor forsiktighet. Les bruksanvisning nøye før bruk.

ANDRE FORHOLD:

  • Mye brukt friområde. Vi gjør oppmerksom på at Fiskerhytta i Sandspollen er et yndet utfartssted for båtfolk fra hele Oslofjorden. Dette betyr at en må være forberedt på at det spesielt i helger ligger mange båter både langs land og på svai i pollen.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Bading fra svaberg eller en liten sandstrand rett ved hytta.

VANDRE:

Kyststien går forbi hytta og det er merket sti rundt hele Sandspollen og Kinnartangen. Vi anbefaler en rundtur via Kinnartangen (tangen ytterst på østsiden av pollen) til Færgestad ca 5 km. Kyststien går også inn til Sætre – en tur på en 5 – 6 kilometer. Om du vil ha en lang gåtur, kan du gå Sandstien (oldtidsveien) over til Drammensfjorden. Mer om Sandstien på Opplev Hurum
Deler av kyststien i Sandspollen går sammen med Jacobineruta – en historisk vandrerrute

PADLE:

Du kan padle til Oscarsborg. Der er det kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk. En fin rundtur er å padle rundt Søndre Langåra i nord og rundt hele Håøya. Håøya har mange spennende steder å utforske, tips på Jacobineruta.  Med kajakk har du mange hytter innfor en padletur på et par timer, med både hyttene på Håøya, Bergholmen, Ommen og Fyrsteilene. Ranvikholmen er heller ikke helt uaktuell, men en litt lenger tur.

RO:

Rekkevidden er litt mindre med robåt enn kajakk. Utforsk Sandspollen og ta en rotur rundt Rognholmen (øya vest, rett utenfor pollen).

FISKE:

Fisket i Sandspollen og ved Drøbaksundet er historisk beryktet. Prøv noen kast med stanga fra svabergene nedenfor hytta, eller bruk båten som følger med når du bor på hytta.

TA MED:

  • Drikkevann
  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Kubbelys
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjordens Friluftsråd

BUTIKKEN

Ferieminner på herlig øy, en fergetur unna Sandvika

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Middagsbukta, Nordre Langåra, Asker. Hytta er åpent fra 04/05/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 20 Maks. dager per bestilling: 3

Nordre Langåra ligger utenfor Brønnøya i Asker kommune. Tidligere var øya full av telt om sommeren. I dag er det kun den gamle «butikken» ved Middagsbukta som er igjen av ferieminnene. Men fortsatt er øya et sted som innbyr til et aktivt opphold.

NYTTIGE TIPS:

Ferga Rigmor anløper stedet. Avgang fra Sandvika, Taxibåt OSA 473 95 984 Helge, Brygge nedenfor hytta, men ikke reservert plass. Mange fortøyningsmuligheter på øya., Det ligger en liten robåt VED hytta, 220V, Innlagt vann, WC i hytta, I hytta, ta med 10 kr. mynter for varmt vann, Panelovner, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Parker på Kadettangen i Sandvika. Fergen går fra  Rigmor-brygga i utløpet av Sandvikselva.

KOLLEKTIVT:

Sandvika er et knutepunkt for busser og tog ca. 500 meter å gå fra Sandvika stasjon til Rigmorbrygga. Herfra går Rigmor til bl.a. Nordre Langåra. Sjekk rutetider på ruter.no og rigmor.no

EGEN BÅT:

Det er mulig å komme med egen båt. Nedenfor hytta er det to brygger. På den nordre anløper rutebåten – der kan man ikke fortøye. Den søndre er en kommunal brygge til fri anvendelse. Dvs. at en kan fortøye der dersom den er ledig, men den er ikke forbeholdt leietakere på Butikken. I tillegg finnes en rekke fortøyningsbolter på svabergene som kan benyttes.

KAJAKK:

Det er en liten sandstrand rett ved hytta. Anbefalte startpunkter: Kalvøya (under opprustning)

Holmenskjæret: Båtslipp ytterst mot båthavna. Leire og småsteinbunn. Slak slipp. Sett av kajakken og parker 100 meter innenfor. Kiosk, toalett.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG OG VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre. Brygga nedenfor hytta er ikke reservert for kystledhytta. På fine utfartsdager ligger mange båter fortøyd i bukta utenfor hytta.
  • Søppel. Det er søppelstativ på øya.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Butikken her to etasjer. I 1. etasje er det innredet med kjøkken, bad og oppholdsrom/stue med spiseplass. Ved trappegangen finnes et rom som egner seg til oppbevaring og garderobe. I 2. etasjer ligger alle soverommene, i alt 6 rom.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, andre etg: To køyer
+
Soverom 2, andre etg: familiekøye og køye

Soverom 3, andre etg.: To køyer

Soverom 4, andre etg. Køye
Soverom 5, andre etg.:, Køye og enkeltseng

Soverom 6, andre etg.: Køye

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Vann: Innlagt vann. Bad med WC og dusj. (10 kr. automat for å få varmt vann i dusjen)
  • Strøm: Hytta har strøm.
  • Kjøkken. Fult utstyrt kjøkken med bestikk og servise for 20 personer, kjeler, stekepanne, kaffetrakter, vannkoker, kjøleskap med fryser, komfyr med steikeovn
  • Rengjøringsutstyr: Er tilgjengelig i hytta.
  • Grill:  Oppmurt fellesgrill rett ved hytta

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.  Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Om det ikke er plass nok i hytta kan det settes opp telt utenfor

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Du kan bade rett ved hytta, eller følge stien over til andre siden av øya. Der er det sandstrender.

VANDRE:

Ta deg noen gåturer på kyststien som går rundt på øya. Det er ikke mange andre bygninger her ute og øya er nesten 2 km lang. Kalkgrunnen gjør at øya har et stort biologisk mangfold.

PADLE:

Det er mange fine øyer rundt Langåra, så her kan du legge opp akkurat så lange turer du vil. En fin morgentur er rundt Nesøya (via Slependen-renna). Husk bare at Asker / Bærumsskjærgården har stor trafikk av fritidsbåter.

RO:

Det er mange fine øyer rundt Langåra, så her kan du legge opp akkurat så lange turer du vil. En fin morgentur er rundt Nesøya (via Slependen-renna). Husk bare at Asker / Bærumsskjærgården har stor trafikk av fritidsbåter.

TA MED:

  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Tiere for varmtvann
  • Kubbelys
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd

ELDHUSET

Koselig hytte som startpunkt for oppdagelsesferd - en fergetur fra Oslo.

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Håøya, Frogn. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 7 Maks. dager per bestilling: 4

Innerst i Kjøkkenbukta på Håøya ligger Eldhuset 30 meter fra vannkanten. Her kan du sitte på verandaen og innta morgenkaffen før du kan oppdage litt av Håøyas mangfold. Med båten som følger med kan du plaske rundt i bukta utenfor, eller ro en tur og gjøre strandhugg på den største øya i Indre Oslofjord. Øya byr på unike natur- og turopplevelser. Hytta ligger rett ved kystledhyttene Gamlegården og Badstua.

NYTTIGE TIPS:

Fra Aker brygge, Drøbak og Sætre - sjekk rutetabeller, Mange steder å fortøye, Drikkevann, Robåt på øya, Vedovn - ta med ved, Utedo, Ingen elektrisitet, Gasskomfyr, gasskjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt.

TIL OG FRA:

KOLLEKTIVT:

Fra 30. april er det også mulig å ta ferge fra Drøbak, via Oscarsborg, og Sætre. Ferga anløper Tåjebukta på vestsiden av øya.  se rutetabeller på ForsvarsbyggMERK: Se forklaringene i tabellen. Det er ca 500 meter å gå fra Tåjebukta til hytta.

EGEN BÅT:

Kommer du med egen båt den kan fortøyes i Sagbukta eller Kjøkkenbukta på østsiden av øya, eller i Tåjebukta på vestsiden.  Østsiden av øya er svært utsatt for sjø fra passerende skip. Det er ingen reserverte plasser for kystledhytten.

KAJAKK:

Rett nedenfor hytta er det en liten strand hvor det er fint å gå i land. Et mulig sted å starte er Fagerstrand på Nesodden. Her er det båthavn med båtutsettingsrampe. Du kan kjøre til utsettet, men må parkere ca. 100 meter unna. Toalett, kiosk, vannkran rett bak båtutsettet. Butikk 300 meter ovenfor p-plass.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG OG VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel. Det er søppelstativ på øya.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har kjøkken med kjøkkenbord, stue med spisebord og en sofagruppe. Det er to soverom. Opp til utgangsdøra er det trapp, det er det også opp til verandaen ned mot vannet.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, inngang fra stua: To køyer, 4 sengeplasser
Soverom 2, inngang fra kjøkken. Familiekøye, 3 sengeplasser.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Vann. Innlagt drikkevann
  • Belysning. Oljelamper og noen ledlamper på batteri.  Det er ikke strøm i hytta.
  • Oppvarming:  Vedovn
  • Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken med det du trenger av kopper, servise, kjeler og stekepanne, gasskomfyr med stekeovn, gasskjøleskap med liten fryseboks.
  • Toalett. Utedo på høyden mellom Eldhuset og Badstua. Følg skilting.
  • Grill. Tønnegrill står på veranda.
  • Uteplass. Det er bord og benker på veranda, og krakker ved inngangen. Ellers et stort grøntområde rundt hytta, godt egnet for ballspill og lek.  Dette benyttes også for telting.
  • Robåt. Ved flytebrygga utenfor Kjøkkenbukta ligger tre robåter i aluminium fortøyd og låst. Disse disponeres på deling mellom de fire kystled-enhetene på Håøya. Årene er låst fast til båten. Nøkkel til hengelås finnes i hver hytte.
  • Rengjøringsutstyr. Finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.  Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.
Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.
Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Gassutstyr brukes med stor forsiktighet. Bruksanvisninger finnes på hytta, les disse nøye før bruk.
Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Om det ikke er plass i hytta er det en stor gresslette rett ved, velegnet for telting.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Badeplass rett nedenfor hytta. Her er det leiere / sand og svaberg.

VANDRE:

Håøya er og har mange steder man bør se nærmere på. Nordover kan du følge kyststi helt til nordspissen. Da passerer du båtutfartsstedet Dragsund (opptil Dragsund er det merket sti både på øst og vestsiden) og Bjørnehuebukta hvor geiter har ryddet den fine sørvendte bukta. Sør på Håøya er det mye å se på, men det er dårlig med stier fra nordsiden. Noe av det man kan i sør finne store kanonbatterier – rester etter Forsvaret fra den gang Håøya var strategisk viktig for å forsvare landet mot svenskene, kongeinskripsjoner, rettersted og det høyeste punktet i Frogn. Merk: deler av området i sør har ferdselsrestriksjoner pga. hekkende havørn. 

PADLE:

Noen steder å padle til:

  • Sandspollen, hvor du også finner en fin kyststi som går over Nesset og Kinnartangen. (Starter du fra Tåjebukta slipper du å padle flere km rundt Håøya.)
  • Oscarborg. Kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk.
  • En fin rundtur er å padle rundt Søndre Langåra i nord eller rundt hele Håøya, (begge turene er på ca. 15 km)

FISKE:

Drøbaksundet rett sør for Håøya er kjent som et sted med mye fisk. Prøv noen kast fra land eller ta båten og ro på fisketur – kanskje du sikrer dagens middag!

TA MED:

  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Kubbelys
  • Ved
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd

BESTEMORSTUA

Eventyrhytte rett ved Oslo

Område: Indre Oslofjord. Hytta er åpent fra 01/01/2017 til 02/01/2019 Sengeplasser: 10 Maks. dager per bestilling: 3

I sykkelavstand fra Oslo finner du en hytte som kunne vært skåret ut av folkeeventyrene. Hytta ligger rett ved friområdet Bestemorstranda. Med den laftede hytta følger også et stabbur med to sengeplasser. Fra uteplassen kan du få med deg herlige solnedganger.

NYTTIGE TIPS:

Bilvei helt frem. Ingen lading for ladbare biler, 220V, Innlagt vann, WC i hytta, Panelovener, vedovn og peis. Ta med ved., Elektrisk komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, Tillatt med kjæledyr i Stabburet.

TIL OG FRA:

BIL:

Fra E-18 ta av mot Ingierdstrand ved Fiskevollen. Ta til høyre inn på Ljansbrukveien og følg denne ca 1,7 km, ta så inn på Ingierdstrandveien, følg denne 850 meter. Innkjøringen til hytta er rett sør for parkeringen for Bestemorstranda.

KOLLEKTIV:

Det går buss fra Kolbotn, men kun hverdager. Ta buss merket til Svartskog. Nærmeste holdeplass til Bestemorstua er Bestemorstranda, et par minutters gange fra hytta.

EGEN BÅT:

Det er lite egnet å legge til med båt nedenfor hytta. Oppegård båtforening, 500 meter nord for hytta, har noen gjesteplasser.

SYKKEL:

Fra Oslo S så sykler du enten mot Gamlebyen/Ekeberg eller langs følger sykkelstien forbi Sørenga. Etter Fiskevollen følger du bilveien (se over) Nyttig lenke  Oslo – Bunnefjorden på sykkel (Lommekjent)

KAJAKK:

Rett nedenfor hytta er det steinete, men du kommer fint i land med kajakken.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG OG VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel. Det er søppelbeholdere ved veien. Disse er låst, nøkkel finnes i hytta.
  • Kjæledyr er kun tillatt i stabburet.

ROMLØSNINGEN:

I hytta er det tre soverom (totalt 8 sengeplasser) pluss et stabbur med 2 sengeplasser. Ved behov kan også sovesofa (plass til to) i stua benyttes.

SENGEFORDELING:

To soverom med familiekøye og et et med køyeseng. I stabburet er det en køyeseng

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Vann: innlagt vann
  • Strøm: hytta har strøm
  • Kjøkken; Kopper, tallerkener, bestikk til 10 personer,  kjeler, stekepanne, kaffetrakter, vannkoker, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser, komfyr  med stekeovn
  • Toalett: WC i kjeller (bratt trapp ned)
  • Grill – kulegrill ved uteplass. Ta med tennvæske og kull
  • Uteplass: Bord og benker med god plass rett ved hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Ladbare biler. Strømanleggene på kystledhyttene er ikke beregnet for lading av ladbare biler. Av sikkerhetshensyn ber vi gjestene respektere at det ikke er anledning til å lade bilen på hyttene.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Rett nedenfor hytta er det svaberg. Litt lenger nord er det en liten sandstrand på Bestemorstranda.

VANDRE:

Bak hytta ligger en ås som heter Kruttmølleåsen. Fra parkeringen ved Bestemorstranda går du 100 m sydover og ta stien til venstre. Her er det flere merkede ruter. Nyttig lenke: Til fots i Oppegård - En tur langs Gjersjøelva er å anbefale.

PADLE:

I Bunnefjorden er det lite med småbåttrafikk og dermed et velegnet sted å padle, det er over en mil inn til Bonnebukta. Motsatt vei kommer du inn til osloøyene.

FISKE:

Fiskestanga kan prøves på svabergene nedenfor hytta og Bestemorstranda. Om vinteren er dette et sted fjorden ofte fryser.

TA MED:

  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Ved
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd

BEFALSBOLIGEN BERGHOLMEN

I vannkanten på en herlig øy

Område: Indre Oslofjord. Hytta er åpent fra 20/04/2018 til 28/10/2018 Sengeplasser: 22 Maks. dager per bestilling: 5

Befalsboligen Bergholmen er et stort trehus med to etasjer som er identisk innredet. Disse kan leies samlet eller enkeltvis. Huset ligger kun noen få meter fra vannet. Herfra kan øya og farvannet rundt (både over og under vann) oppdages.

OBS! Det er strømbrudd på Bergholmen, og ingen strøm til hyttene. Det er derfor begrenset mulighet for matlaging og -kjøling. OF kjenner ikke rettedato for problemet.

NYTTIGE TIPS:

Ferge fra Drøbak eller Sætre, Brygger flere steder på øya, Det ligger båt på øya, 220V, Drikkevann i utekran på vegg, Utedo ved hytta, Panelovner, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt.

TIL OG FRA:

BIL:

Du er avhengig av båttransport eller egen båt for å komme til Bergholmen.  Tar du ferge fra Drøbak kan parkeringsplassen for gjester til Oscarsborg benyttes.  Tar du ferge fra Sætre finnes parkering ved båthavna i nærheten av Sætre Brygge.

KOLLEKTIVT:

Ferge fra Drøbak: Det er mulig å ta ferga som går mellom Drøbak, Oscarsborg og Sætre.  Kontakt fergen på forhånd på tlf 900 99 414 og gi beskjed om antall. Gi også beskjed til matros når du går ombord i Drøbak – du må også si ifra når du ønsker retur. Billetter kjøpes ombord på ferga. Avhengig av hvilken båt som benyttes anløper ferga brygga i bukta eller på nordenden av øya slik at en må følge merket sti over øya. Spør mannskap hvor retur-fergen vil anløpe. Ferga kan også gjøre ekstraordinære turer til Bergholmen, men dette må bestilles i god tid og forutsetter at ferga ikke har andre oppdrag. Kontakt fergeoperatøren direkte på telefon 900 99 414 for forespørsel om dette. Fergetider for Drøbak-Oscarsborg kan du sjekke her Fergetider Drøbak-Oscarsborg -Bergholmen

Kollektivt:  Fra Oslo: Buss til Drøbak (Flere avganger i timen), evt. til Sætre, noe sjeldnere avganger, sjekk ruter.no for mer informasjon.

EGEN BÅT:

Mindre båter kan fortøye på brygga rett nedenfor hytta. Pass på undervannsskjæret rett ut for brygga, gå inn langs fjellet fra sør. større båter må benytte eventuelle ledige bryggeplasser på motsatt side av bukta eller på nordenden av øya.

SYKKEL:

Fra Oslo kan du sykle langs Bunnefjorden og over Nesoddlandet, eller ta båten til Nesoddtangen og derfra sørover drøye 25 km over nesoddlandet til Drøbak. Flatt er det ikke noen av veiene, så sett av tid nok til turen. Kommer du sørfra er det mange fine småveier langs kysten, men det er ikke mulig å sykle langs sjøen hele veien, så turen kan bli lenger enn det ser ut som med første blikk på kartet. På Bergholmen er det ikke egnet med sykkel.

KAJAKK:

Du kommer lett i land på stranda ved hytta. Padler du fra Drøbak kan du starte fra den nordlige parkeringa til Oscarsborg i Husvikveien (GPS WGS84 desimal (lat, lon) 59.674453, 10.621172) eller Husvik v/ Vindfangerbukta (WGS84 desimal (lat, lon) 59.675482, 10.625279.

Starter du fra Hurumsiden, kan du starte fra Båthavna i sandtaket ved Sandspollen, GPS WGS84 desimal (lat, lon)59.660742, 10.599827. Utsett fra båthavna. Litt kronglete med en kant ned til vannet, men ikke verre enn at det er greit å få kajakken på vannet. Flytebryggene er et annet alternativ. Sandbunn med stein. Vann ved p-skilt.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG OG VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 16:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel tas med til land.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har tre etasjer. Første og andre etasje er innredet helt likt og har begge kjøkken, oppholdsrom med langbord og benker og to soverom.  Opphold i tredje etasje er forbudt.

SENGEFORDELING:

1. etg og 2. etg. er identiske:
Soverom 1 har to køyesenger med tre etasjer, 7 sengeplasser.
 +  +  
Soverom 2  har en køyeseng med tre etasjer, og en enkeltseng, dvs. 4 sengeplasser.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Fullt utstyrt kjøkken  til 11 + 11 pers: Kopper, tallerkener, bestikk, kjeler og steikepanne. kaffetraktere
  • Kjøleskap med fryser i begge etasjene.
  • Komfyr med stekeovn i  begge etasjene.
  • Strøm. Det er strøm i hytta
  • Oppvarming: Elektrisk
  • Vann Drikkevann i kran på hytteveggen
  • Toalett: Utedo rett ved hytta
  • Uteplass: Benker og bord rett ved hytta
  • Grill: Stor tønnegrill ved uteplass
  • Rengjøringsutstyr finnes i kott under trappa.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.  Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst. Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

 

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Du kan bade fra stranda rett nedenfor hytta, hoppe ut fra svabergene rett ved, eller gå drøye hundre meter til en fin strand sør for hytta.

VANDRE:

Det er merket kyststi rundt på øya. Den tar deg forbi minesiktestasjonen, klatrer du på toppen ved selve stasjonen finner du stedet med best utsikt ut over fjorden.

RO:

Noen steder å padle eller ro til:

  • Oscarborg. Kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk.
  • En tur på noen timer er en rundtur rundt Håøya, evt. kan du også gå i land og gjør deg kjent på denne spennende øya. Rundt øya er det ca. 20 km.
  • Med kajakk har du mange hytter innenfor en padletur på et par timer, med både hyttene på Håøya, Ommen og Fyrsteilene.

FISKE:

Fiske fra land eller ro ut med kystledbåten.

DYKKE:

Bergholmen er et godt utgangspunkt for dykking.

TA MED:

  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd

BÅTHUSET

Enkel overnatting i over hundre år gammelt båthus

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Skogsborg, Røyken. Hytta er åpent fra 21/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 20 Maks. dager per bestilling: 3

Båthuset  ligger på et stort friområde velegnet for aktivitet. Bygget har en svært enkel standard,  er uisolert uten muligheter for oppvarming - ikke glem varme klær! Booking i skoleferier og alle helger skjer ved telefon til kontoret, tlf.: 67 55 49 90 alle hverdager 9-16. Midtuken på vår og høst skjer ved ordinær online booking.

NYTTIGE TIPS:

Parkering 150 fra hytta, Mulig å ta seg frem til hytta med rullestol, 220V, Drikkevann i utekran rett ved hytta, WC i servicbygg 150 fra hytta, Ingen oppvarming - ta med ekstra lag klær, I servicbygg 150 fra hytta, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Hytta ligger på friområdet Skogsborg en kilometer nord for Sætre,  ved fylkesvei 11 . Innkjøringen er 400 meter etter kommunegrensen mellom Hurum og Røyken, skiltet til Skogsborg med et treskilt. Fra hovedveien følg skogsborgveien til parkeringa.

KOLLEKTIVT:

Det er bussforbindelse både fra Oslo og Drammen, med bussholdeplass 600 meter fra hytta, sjekk ruter.no for rutetider.

EGEN BÅT:

På Skogsborg er det ikke noen steder å fortøye. Kommer du med egen båt fortøyes denne i Sætre gjestehavn, 3 – 4 km å gå langs kyststien.

SYKKEL:

Du kan godt ta deg til Skogsborg på sykkel, selv om du på noen strekninger må sykle på vei som ikke er tilrettelagt. En mulighet fra Oslo er å ta med sykkel på båten til Slemmestad og sikte deg inn på fylkesvei 6 til Båtstø. Derfra er det mulig å sykle mer eller mindre langs kysten til Skogsborg. Den siste delen av denne turen går på fylkesvei 11.

KAJAKK:

Sandstrand på området, ca. 100 meter sør for hytta.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG OG VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel. Det er søppelstativ på området.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.
  • Telt Det er ikke tillatt å sette opp telt utenfor Båthuset. Det finnes egen teltplass på området, kontakt vaktmester for anvisning av plass

ROMLØSNINGEN:

Hytta har to etasjer. I førsteetasje er det langbord med bord og benker. Inn mot den ene veggen er det brede benker man kan sove på. Det er kjøkkenkrok med det man trenger. Opp til annen etasje er det en bratt sambatrapp. Oppe er det soveplasser – liggeunderlag og sovepose må tas med.

SENGEFORDELING:

Hytta har ingen senger, ved overnatting må liggeunderlag og sovepose benyttes.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Vann. Vannpost rett utenfor hytta.
  • Strøm: Det er strøm i hytta.
  • Kjøkken.  Utstyrt med servise, og bestikk for 20 personer, kjeler og stekepanne. Kjøleskap med fryser, komfyr med stekeovn.
  • Uteplass:  Benker og bord ute rett ved hytta. Dersom benkene i hytta benyttes ute må disse sette inn igjen ved avreise.
  • Grill: Felles tønnegriller på området.
  • Rengjøringsutstyr: Er tilgjengelig i hytta. Hytta må rengjøres før hjemreise
  • Tilgjengelighet. Området er egnet for personer med redusert bevegelighet. Det er noe høyt steg inn i hytta, men mulig å ta seg fram. Servicebygget er universelt tilrettelagt.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.  Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.
Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Badeplass rett nedenfor hytta. Her er det sand og svaberg.

VANDRE:

Kyststien går forbi hytta. Går du sørover kommer du til Sætre, og, om du ønsker en langt tur, til Sandspollen – vi anbefaler å ta turen helt til Færgestad. Nordover går stien nesten sammenhengende til Oslo. Tur /retur Båtstø, er en tur på nesten 10 km.

PADLE:

Noen steder å padle til:

  • Sandspollen, ligger ca 4 km padling sørover.
  • Oscarborg. Kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk, ca 6 km fra Skogsborg.
  • En fin rundtur er å padle rundt Håøya, ( ca. 20 km). Mer om Håøya som padlemål

FISKE:

Sundet utenfor parkeringsplassen er grunt og det er mulig å vade ut noen meter.

TA MED:

  • Sovepose (det er ikke dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd

BADSTUA

Tømmerkoie med dragestil

Område: Indre Oslofjord | Adresse: Håøya, Frogn. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 4 Maks. dager per bestilling: 4

Badstua ligger ved Håøybukta og er en nasjonalromantisk opplevelse. Den har kun ett rom., men du har en stor øy og utforske. Med båten som følger med kan du plaske rundt i bukta utenfor, eller ro en tur og gjøre strandhugg på den største øya i Indre Oslofjord. Øya byr på unike natur- og turopplevelser, og egner seg også godt for telting. Badstua ligger et steinkast unna kystledhyttene Gamlegården og Eldhuset.

NYTTINGE TIPS

Fra Aker brygge, Drøbak og Sætre - sjekk rutetabeller, Mange steder å fortøye, Utedo, Det er ikke strøm på hytta, Robåt på øya, Drikkevann noen meter utenfor hytta, Vedovn - ta med ved, 2 gassbluss, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA

KOLLEKTIVT:

Ruter-båtene B21 og B22 trafikkerer øya i skoleferien samt i helger vår og høst. Sjekk rutene nøye i god tid, gjerne før bestilling. Båtene går mellom Aker Brygge og Drøbak, og legger til på Prinsessebrygga på østsiden av øya. Dette er en fin tur, vanligvis på litt over en time. Rutetider finner du på ruter.no  MERK daglige anløp kun i perioden 02.06.2018 – 26.08.2018. Det er ca. 500 meter å gå fra Prinsessebrygga til hytta. Fra 30. april er det også mulig å ta ferge fra Drøbak, via Oscarsborg, og Sætre. Ferga anløper Tåjebukta på vestsiden av øya.  se rutetabeller på ForsvarsbyggMERK: Se forklaringene i tabellen. Det er ca 500 meter å gå fra Tåjebukta til hytta.

EGEN BÅT:

Kommer du med egen båt den kan fortøyes i Sagbukta eller Kjøkkenbukta på østsiden av øya, eller i Tåjebukta på vestsiden. Østsiden av øya er svært utsatt for sjø fra passerende skip.  Det er ingen reserverte plasser for kystledhytta.

KAJAKK:

Rett nedenfor hytta er det en liten strand (innerst i Sagbukta) hvor det er fint å gå i land. Et mulig sted å starte er Fagerstrand på Nesodden. Her er det båthavn med båtutsettingsrampe. Du kan kjøre til utsettet, men må parkere ca. 100 meter unna. Toalett, kiosk, vannkran rett bakbåtutsettet. Butikk 300 meter ovenfor p-plass.

HYTTA OG OMRÅDET

VIKTIG OG VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Søppel. Det er søppelstativ på øya.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har kun ett rom, med senger sitteplasser og kjøkken.

SENGEFORDELING:

Soverom i oppholdsrom. Plassbygd køye med bredde som en smal dobbeltseng. Opptil fire sengeplasser.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

  • Vann. Innlagt drikkevann
  • Belysning. Oljelamper og noen ledlamper på batteri.  Det er ikke strøm i hytta.
  • Oppvarming:  Vedovn
  • Kjøkken. Enkelt utstyrt kjøkken utstyrt for 4 personer.  Gasskjøleskap med liten fryseboks og 2 bluss gass kokeapparat (ikke stekeovn) .
  • Toalett. Utedo på høyden mellom Eldhuset og Badstua. Følg skilting.
  • Grill. Felles griller på området.
  • Uteplass. Det er bord og benker plassert på området for felles bruk. Ellers et stort grøntområde rundt hytta, godt egnet for ballspill og lek.  Dette benyttes også for telting.
  • Robåt. Ved flytebrygga utenfor Kjøkkenbukta ligger tre robåter i aluminium fortøyd og låst. Disse disponeres på deling mellom de fire kystled-enhetene på Håøya. Årene er låst fast til båten. Nøkkel til hengelås finnes i hver hytte.
  • Rengjøringsutstyr. Finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst. Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.
Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.
Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Gassutstyr brukes med stor forsiktighet. Bruksanvisninger finnes på hytta, les disse nøye før bruk.
Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA

VANDRE:

Håøya er og har mange steder man bør se nærmere på. Nordover kan du følge kyststi helt til nordspissen. Da passerer du båtutfartsstedet Dragsund (opptil Dragsund er det merket sti både på øst og vestsiden) og Bjørnehuebukta hvor geiter har ryddet den fine sørvendte bukta. Besøk Håøya Kulturverksted og kjøp lokalprodusert ost. Sør på Håøya er det mye å se på, men det er dårlig med stier fra nordsiden. Noe av det man kan i sør finne store kanonbatterier – rester etter Forsvaret fra den gang Håøya var strategisk viktig for å forsvare landet mot svenskene, kongeinskripsjoner, rettersted og det høyeste punktet i Frogn. Merk: deler av området i sør har ferdselsrestriksjoner pga. hekkende havørn.

BADE:

Badeplass rett nedenfor hytta. Her er det leiere / sand og svaberg.

PADLE:

Noen steder å padle eller ro til:

  •  Sandspollen, hvor du også finner en fin kyststi som går over Nesset og Kinnartangen. (Starter du fra Tåjebukta slipper du å padle flere km rundt Håøya.)
  • Oscarborg. Kafé, museum og et flott friområde som er vel verd et besøk.
  • En fin rundtur er å padle rundt Søndre Langåra i nord eller rundt hele Håøya, (begge turene er på ca. 15 km)

FISKE:

Drøbaksundet rett sør for Håøya er kjent som et sted med mye fisk. Prøv noen kast fra land eller ta båten og ro på fisketur – kanskje du sikrer dagens middag!

TA MED:

  • Drikkevann
  • Redningsvester
  • Laken
  • Putetrekk
  • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Toalettpapir
  • Fyrstikker
  • Lommelykt
  • Kubbelys
  • Ved
  • Grillkull
  • Tennvæske

Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd