DRØBAK

Sommer som vinter innbyr trange smug og veier til rusleturer i blant vakre restaurerte hus fra 1800 tallet. Spisesteder og gallerier ligger på rekke og rad. Om sommeren kan utsikten nytes til Oslofjorden eller til byens vakre torg fra en av de mange uteserveringer som finnes her.


Drøbak er en ekte sommerby om sommeren, og juleby om vinteren.

Med den gamle trehusbebyggelsen i Drøbak, Oscarsborg , og julenissens postkontor , trekker byen mange besøkende fra fjern og nær.

Her finner du også Oslofjordens eneste saltvannsakvarium. Drøbak er stedet i Follo der du kan handle i hyggelige gallerier og butikker med nærhet til fjorden eller kanskje ta et slag golf . Av museer kan Frogn bl.a. tilby regionsmuseet Follo Museum , Avistegnernes hus , Drøbak båtforenings maritime samlinger og et eget, lite lutefisk museum.

Ved Badeparken ligger Drøbak kirke, kalt Vår Frelsers kirke, som ble innviet 29. oktober 1776. I Badeparken finner du Blüchers ene anker og bysten av Oberst Eriksen som ga ordren om å skyte mot de tyske krigsskipene 9. april 1940.

Drøbak blir gjerne kaldt badebyen, og har mange strender, Badeparken, Parrstranda, Torkhildstranda og Skiphelle for å nevne noen av de mest kjente. I sentrum finner du mange søte små butikker med interiør og klær, og et rikt utvalg av kafeér og restauranter. De ligger i hyggelige omgivelser i våre små gater.