Smalhans

OM SMALHANS

St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant Smalhans ruller inn i sitt sjette år i drift i 2018. Restauranten er for mange selve symbolet på en moderne nabolagsrestaurant, noe som også Michelin-guidenfikk med seg da de skjenket stedet bemerkelsen «Bib Gourmand» tilbake i 2015. Selve navnet Smalhans betyr mager, avledet av det nederlandske ordet for fattigdom «smaalhans», men ironisk nok så er størrelsen på porsjonene og den varme gjestfriheten nok til å holde liv i en hel armé. For oss betyr Smalhans flere ting; det kan være å servere dagens Husmann, å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, å utnytte råvarer godt, å finne gamle materialer som ingen vil bruke, eller bare å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst.

Unikt for Smalhans er stedets stadige vilje til å stake ut nye retninger og tilpasse seg tidens tann. Et innholdsrikt sted som byr på seg selv og hvor maten er både modig og mektig. Seks år ned i gata er vi stolte over å ha et internasjonalt rykte for å være inkluderende med våre gjester, og for å innlemme de som deltakere i vårtkonsept med naturvin og deleretter. Siden 2012 har vi hatt besøk av mer enn 200.000 gjester og kan med trygghet fastslå at institusjonen Smalhans anno 2018 aldri har vært på stødigere kurs.

«Spis som en greve til spottpris» - 6/6 - Aftenposten
«Smalhans er den nye kongen på haugen i Oslo» - 6/6 - VG / godt.no
«En av Oslos nyeste restauranter er også en av de beste» - Dagbladet (2012)

Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

22 69 60 00

 

34 Restaurant

SCANDINVIAN CUISINE ON THE HIGHEST LEVEL

.
Situated on the 34th floor of the Radisson Blu Plaza Hotel, 110 meters over the streets of Oslo, you will find the 34th Restaurant and Bar. With its panoramic glass windows, the restaurant offers an unparalleled view of the city. Our Head Chef, Robin Sjöholm, and his dedicated team offer a menu featuring the finest seasonal ingredients that Norway has to offer. 

Before dinner, you are welcome to stop by our 34th Bar, where our creative and passionate bartenders can recommend a pre-dinner cocktail and a light bite, while you enjoy the sun set over the city. With its high-style ambiance and signature cocktails, 34th Bar is one of the chicest skybars in Oslo. 

We welcome you to an unforgettable evening of unique culinary flavors and impressions, high above the clouds.

Visit the 34th Restaurant & Bar website for more information and inspiration. 

Sonja Henies plass 3, 0134 Oslo

22 05 80 34

 

Bølgen & Moi Tjuvholmen AS

Restauranten ved Oslofjorden med mat, drikke og kunst i kombinasjon

"Velkommen til solsiden på Tjuvholmen hvor en varm, personlig og leken atmosfære er en fellesnevner! Her ser du direkte inn i kjøkkenet og baren, der magien skapes i samarbeid av våre dyktige kokker og bartendere. Menyen vår har fokus på gode råvarer i beste sesong og vinkartet vårt er belønnet i anerkjente Winespecatator. Vi er kåret til Norges beste internasjonale restaurant to år på rad av Bookatable og har en av Oslos største uteserveringer. Velkommen til oss ved enhver anledning!"

- Daglig leder Harald Berger

Tjuvholmen allé 5, 0252 Oslo

 22 44 10 20

 

Maaemo

Maaemo is Oslo’s ground-breaking three Michelin starred restaurant. It first opened its doors in December 2010 and is run and co-owned by Head Chef Esben Holmboe Bang.

Maaemo – an old Norse word meaning «Mother Earth» – is focused on creating a narrative around the clean, bright flavours of Norway.

Maaemo builds around its local produce driven cuisine with a focus on reflecting the changing seasons and the raw nature of Norway. The restaurant exclusively serves a playful tasting menu that is a pageant of dishes such as Norwegian langoustines with pine; mackerel with ramson; and Røros butter ice cream with brown butter caramel.

The restaurant has just eight tables in the main dining room as well as a private Test Kitchen table, which has a direct view of the chefs at work and the modern skyline of Bjørvika. Maaemo has won accolades from food critics around the world. In 2012, just 15 months after opening, Maaemo was awarded two Michelin stars in its first ever mention in the prestigious guide, becoming the first, and only, restaurant in the Nordics to do so. In 2016 Maaemo was awarded a third Michelin star, becoming the first Norwegian restaurant ever to hold Michelin’s highest accolade.

Maaemo was also voted as one of the top 100 restaurants in the world at the Pellegrino 2015 World’s Best Awards. Chef Esben Holmboe Bang is listed in Time Magazine’s 100 Most Influential Chefs in the World in 2013.

Schweigaards gate 15B, 0191 Oslo

22 17 99 69

 

Sanguine Brasserie

SANGUINE BRASSERIE

Det skal godt gjøres å komme nærmere Oslofjorden uten å dyppe tærne, enn hva du gjør hos oss. Sommerstid kan du slikke sol på uteserveringen, enten med et godt måltid på dag- eller kveldstid, eller med et iskaldt glass fra cafeen. På vinteren er du beskyttet av de store vinduene, men kan nyte synet av trolsk vinterfjord like utenfor.

Vi er et folkelig, fransk brasserie, og menyen er den samme inne og ute. Mellom midten av mai og midten av september er uteserveringen åpen, med bordbestilling både ute og inne. 

Sanguine er et selvsagt valg før eller etter en operaforestilling, men holder åpent 360 dager i året - du er hjertelig velkommen helt uavhengig av hva som skjer på hovedscenen.

ÅPNINGSTIDER

Ved forestilling på Hovedscenen:

Mandag-lørdag: 11.00-23.00
Søndag: 12.00-22.00

Dager uten forestilling:

Mandag-lørdag: 11.00-21.00
Søndag: 12.00-20.00

Uteserveringen holder åpent når været tillater det.

Kirsten Flagstads Plass 1, 0150 Oslo

21 42 21 42

 

KAMAI

https://www.kamai.no/

God smak kjenner ingen grenser

Vi har latt oss inspirere av smaker og ingredienser fra hele verden. Vårt utgangspunkt er basert på det asiatiske kjøkkenet, der vi vet at bærekraftige, friske råvarer, tradisjon og innovasjon skaper kulinarisk magi.

I bakgården, bak caféen, finner du restauranten i 2. etg og Itamae baren i 1 etg. 

Lokalet bærer preg av historien til bygget, kombinert med moderne og stilfull innreding. Dette skaper en varm og lun atmosfære som passer til alle anledninger. Vi tilbyr en 4-retters meny som kan utvides med 1-3 retter om man ønsker det. Alle våre retter er tydelige i smak og språk. Restauranten strekker seg over to etasjer med mulighet å booke lukket område til de spesielle anledningene.

 

Vi leier også ut lokalene, både til dagmesser, møter og eventer med oppfølgende lunsj eller middag. Her kan vi sammen skreddersy ditt arrangement. Vi tilbyr også diverse kurs, enten det er vinkurs, barkurs eller annen gastronomisk workshop.

Hjertelig velkommen!

 

Åpningstider                 
Korsgata 25, 0551 Oslo

Tirsdag-Lørdag - 17.00-01.00 (kjøkken: 22:00) 

Søndag og Mandager holder vi stengt

Korsgata 25, 0551 Oslo

23 89 79 66

 

Tjuvholmen Sjømagasin

Tjuvholmen Sjømagasin har satset bredt og spennende på å være et opplevelsessenter for mat. Et konsept som tilbyr alt fra mat i løsvekt, et lettere måltid i vår fiskebutikk, lunsj med forretningforbindelser, familiesammenkomst - til en stor og generøs restaurant. Hos oss vil du oppleve et annerledes fiske- og skalldyrkonsept. Vi har delt det opp i ulike opplevelser; en restaurant, et åpent chambre séparée, et konferanserom, og en fiske- og delikatesseforretning. 

Hvert område i restauranten har fått sin spesifikke karakter gjennom materialer og fargepaletter, ut ifra en felles tematikk. Kurvene i himlingen, gulvet og bakveggen er trukket som en myk linje gjennom rommet, som er inspirert av havets bølgebevegelser. 

Tjuvholmen allé 14, 0252 Oslo

23 89 77 77

 

Stock Spiseri & Drikkeri

I hjertet av Barcode i Bjørvika. På STOCK skal vi servere real kvalitetsmat, i omgivelser det er godt å være i. Navnet spiller på kraft, siden en skikkelig kraft er utgangspunktet for ekte mat laget fra grunnen av. STOCK er også innholdet på fatene som er lagret i vårt eget brenneri.

På STOCK er det høyt under taket, om det er uformell lunsj, alene eller i lag, kjapp middag i mylderet, eller en gruppe som vil ha fem retter med adekvat drikke bak lukket dør.

Eller vil du rett og slett komme innom for en øl og en hjemmelaget pølse i baren.

https://www.stockoslo.no/

 

Åpent mandag til fredag 11 til 00. Lørdag 12 til 00. Velkommen.

 Dronning Eufemias gate 14, 0191 Oslo

21 09 03 09

 

Le Benjamin bar & bistro

Le Benjamin

Velkommen til Le Benjamin.
Vi ønsker deg velkommen til oss her på le Benjamin Bar & Bistro. En uformell fransk bistro som vektlegger lun atmosfære, autentisk fransk mat laget fra grunnen av med gode råvarer, spennende og varierte viner- både i glass og på flaske. Og ikke minst et rikholdig utvalg av franske oster.

Bistroen er et resultat av våre mangeårige inspirasjonsturer og opphold i Frankrike, både korte og lange over det vidstrakte land som vi er så glade i.

Søndre gate 6, 0550 Oslo

22 35 79 44