Yaya's

Følelsen av å lene seg tilbake i en knirkende bambusstol og kjenne vinden suse i palmebladene etter en dag på stranda. Lukten av spennende krydder i lufta og lyden av mennesker, liv og latter. Den deilige følelsen av ferie og et hemmelig fristed. Det er det Yaya´s handler om. Den ekte følelsen av Thailand, i Norge.

Industrigata 36, 0357 Oslo

22 83 71 10

 

Larsen restaurant

https://larsenrestaurant.no/?utm_source=GMBlisting&utm_medium=organic

Velkommen til Larsen Restaurant & Pub

 

På Majorstuen ligger Larsen, et trivelig sted hvor du kan sette deg ned og stenge verden ute.

Larsen åpnet i 1951 og hadde selskapslokalet, Blåsalen, i andre etasje frem til 1982. På den tiden var restauranten et kjendissted med ski-eliten og andre kjendiser som gjester. I tillegg var bedriften stor på catering.

I dag er det kun lokale i første etasje, men mesteparten av interiøret er bevart for å bevare den samme gamle sjarmen.

Menyen består av et bredt utvalg husmannskost, pastaretter, salater, fisk, kjøtt o.l. Både lunsj og middagsretter kan bestilles fra åpningstid og frem til klokken 22:00 hver dag. Det er også mulig å bestille take away via telefon. Etter kjøkkenet stenger fortsetter serveringen av flere forskjellige drikkevarer.

Restauranten er noe utenom det vanlige og er virkelig verdt et besøk.

Sørkedalsveien 1B, 0369 Oslo

22 60 64 92

 

Kolonialen

Kolonialen is a neighbourhood restaurant with an informal atmosphere and an international feeling. The casual interior makes relaxing with a morning coffee just as inviting as enjoying a delicious lunch or dinner, alone or in good company. 

The menu is inspired by the ingredients we like, in the season that they are best. We use our experience in responsible & ethical sourcing to procure the highest quality vegetables, meats and fish that are available. Doing this allows us to cook and serve the best possible food at the best possible price. We also like our wines, and have a carefully selected choice in stock. 

Kolonialen is located just in between St.Hanshaugen and Pilestredet. With both bus and tram stops in close proximity it takes only 10 minutes on public transport to and from the city center. 

 Sofiesgate 16, Oslo

901 15 098

 

Sentralen Restaurant

Velkommen inn til et innovativt spisested for de fleste anledninger med gode norske råvarer og kontinentale smaker. Restauranten er godt plassert i den praktfulle kvadraturen og er en vital møteplass som binder sammen et ellers yrende kulturhus.

Menyen endres hyppig etter sesong og består av et variert utvalg av retter hvor du selv kan komponere ditt eget måltid. For deg som synes det er vanskelig å velge setter vi også sammen et sentralt utvalg av dagens anbefalte småretter. For å skape den beste stemningen lar vi gjestene selv delta med å skjære, skjenke og dele.

På Sentralen restaurant kan du oppleve klassisk norsk hverdagsmat, dekonstruert og gjenoppbygget med moderne smaker. Vi bruker bærekraftige og økologiske råvarer som gjenskapes til nye orginale komposisjoner på tallerken. Vårt mål er at din opplevelse skal være perfekt balansert mellom smaksrikdom og spennende teksturer.

Velkommen!

Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

22 33 33 22

 

Benares Indisk Restaurant

Benares ligger midt mellom travle Oslos hovedgate og Aker Brygge. Benares kombinerer de fineste ingrediensene og delikate indiske smaker for å skape en unik moderne versjon av Indisk cuisine, det punjabske kjøkkenet. Restaurantens matlaging gir komplekse smaker i perfekt balanse. Benares moderne og elegante interiør, med berøringer av Indisk inspirert innredning, er en ideell setting for intime, romantiske kvelder og større sammenkomster av familier, venner og kolleger. 

Benares har privat rom som er ideelle for større grupper, forretningsmøter og spesielle feiringer, inkludert små bryllup. Restauranten har også en terrasse med varme som er åpen hele året.

Familien Singh, som driver Benares Restaurant kommer fra den nordindiske delstaten Punjab, med kjærlighet for krydder og mat. Selve restauranten menyen består av retter fra hele India, men bak all den matgleden står det et punjabske kjøkken midt i Oslo. Dette kjøkkenet kjennetegnes av en forkjærlighet for friske grønnsaker, urter og friske råvarer. Derfor vil du på Benares Restaurant utelukkende få tilberedt mat av ferske og friske råvarer.

Eksotiske smaker og eksepsjonelle ingredienser er forvandlet til Indisk mat som er lett, moderne og best likte dele stil med venner og elskere.

Tordenskiolds gate 8, 0160 Oslo

22 42 66 66

 

Grand Café

I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her det hele startet. Caféen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre 'Kristianabohemer'.

Nå har en ny æra startet. En restaurant og vinkjeller. Det er med stolthet vi på Grand Café nå ønsker nye og gamle gjester velkommen. Vi ser med glede på å kunne ta del i de neste 100 årene og skape ny historie.

Karl Johans gate 31, 0159 Oslo

981 82 000

 

Restaurant Eik Annen Etage

«Vi skal hele tiden utvikle spennende menyer som at du som gjest får nye smaksopplevelser hver eneste gang du besøker oss.»

Hos oss får du alltid eksklusive og mettende menyer til lav pris. På kjøkkenet skal vi alltid ha svært dyktige og kreative kokker og du skal betjenes av en behagelig og presis betjening.

Vi serverer, i tillegg til vår 5 retters meny, ett utvalg av klassiske retter.

Stortingsgata 24, 0161 Oslo

21 54 79 70

 

Restaurant Schrøder

http://www.restaurant-schroder.no/

Restaurant Schrøder ligger i Waldemar Thranes gate 8 på St. Hanshaugen i Oslo. Den er en av de få brune kaféene som er igjen i Oslo, og har fortsatt en avslappet atmosfære med en blanding av stamgjester, folk fra strøket som er der nå og da, og folk som ikke er lokale.

Schrøder har et smal fasade som tiltrekker seg lite oppmerksomhet. Inne henger store malerier av Sigurd Fosnes fra 1920-tallet på veggene, med motiver fra Gamle Aker, Enerhaugen, og Torggata. Det største bildet skildrer , og Restaurant Schrøders første lokale i Torggata 14 sees på bildet.

Hans Schrøder tok i 1925 over Elise Pettersens café som siden 1912 var drevet i hjørnegården Torggata / Henrik Ibsens gate (et kvartal nord for Youngstorget). Bygningen ble revet i 1954 i forbindelse med bygging av det nye Folkets hus.

I 1956 flyttet Schrøder inn i nybygg i Waldemar Thranes 8. I den tidligere bygningen her var det drevet restaurant siden 1900, da Frk. Glansins Restaurasjon ble etablert. Fra 1923 til 1953 drev Hilmar Hansen Terrasse-Restauranten.

Stedet opptrer i skjønnlitteraturen, blant annet i Jo Nesbøs bøker om Harry Hole og i flere bøker av Bjørg Vik.

Waldemar Thranes gate 8, 0171 Oslo

22 60 51 83

 

Restaurant Fjord

Fjord – navnet sier det meste. Ole Jonny Eikefjords tredje restaurant åpnet dørene i 2007 og her er konseptet å servere en 6-retters sesong meny basert på det aller beste havet kan by på. Vi har fokus på norsk vill bærekraftig fisk!En nøye utvalgt vinmeny er med på å skape det perfekte samspillet mellom mat og drikke og alt dette serveres til en svært fornuftig pris. Christer Rodin er også med på eiersiden og styrer den daglige driften, som har erfaring fra blant annet Hotel Continental, Eik og eik Annen Etage. Andreas Wold styrer kjøkkenet med en kyndig hånd og Restaurantsjef Magnus Iversen tar deg gledlig imot i døren.

Det flotte mørke interiøret i Restauranten er designet av den anerkjente interiørarkitekten Anemone Wille Wåge som også har designet Restaurant Eik Annen Etage. Blåtoner som gir assosiasjoner til havet og en stor havørn som vokter over lokalet er blandet med glitter og glam for å samme danne flotte omgivelser for havets delikatesser.

Kristian Augusts gate 11, 0164 Oslo

22 98 21 50

 

Indisk Restaurant Indi

IndiSpice er en Indisk restaurant som serverer autentiske Indiske retter. Både smak og styrke vil alltid være lik det man opplever på de beste restauranter i nord India.

Vårt mål er at du skal få oppleve det beste fra ett kjøkken som har tradisjoner som er tusener av år gamle.Her kan du velge blant mange Curry og Tandoori retter både vegetar eller tilberedt med kylling, lam eller sjømat.Tandoori rettene og Nanbrødene våre blir tilberedt i vår tradisjonelle Tandoor som hver dag blir varmet opp med grillkull.

Vi tilbyr et bredt utvalg av Nan og Roti (brød) stekt i tandoor som utfyller måltidet.

Welhavens gate 2, 0166 Oslo

22 20 96 08

 

Bokbacka

Velkommen til en folkelig gourmet restaurant. Vi ønsker å tilby en opplevelse utover det vanlige. Vi serverer spennende mat og drikke, der økologi og kvalitet står i fokus. Vår matlagning handler om å finne råvaren der den er best, og spise den når den er på sitt beste. Vår ambisjon er å stimulere alle sansene gjennom vår mat og drikke. Vi ønsker å være nyskapende i det vi gjør og finne balansen i det naturlige og tekniske kjøkken, for å kunne tilby deg en unik opplevelse. Det handler om å se enkelheten i en råvare, så vel som å kunne bruke teknikken som skal til for å løfte råvaren til sitt fulle potensial.

Skovveien 15, 0257 Oslo

412 60 144

 

Curry & Ketchup

http://curryandketchup.no/

Tradisjonell indisk restaurant på Majorstuen. 20 års erfaring med fornøyde gjester.

Tradisjonelle indiske retter med hyggelige priser.

Å servere velsmakende Indiske curry retter er vår hjertesak. Vi er stolte og takknemlige over at våre gjester setter pris på vår mat og service!

  • Velkommen til en restaurant med hyggelig atmosfære og god mat..

  • Vi har også Take away.

  • Autentiske Curry retter til en rimelig pris..

  • Alltid ferske råvarer!

Curry And Ketchup ligger på Majorstuen i Oslo. Restauranten er bygget over to etasjer, og er innredet i bohemisk stil.

Vi har alltid hatt som mål å tilfredstille våre gjesters ønsker om forandring, og vi komponerer derfor våre menyer etter deres feedback.

Det finnes mange indiske restauranter i Oslo. Det som skiller oss ut er våre store porsjoner til overkommelige priser. I 20 år har vi hatt en visjon om at man skal føle seg som hjemme hos oss, enten om man kommer for å nyte maten alene eller når man deler den med venner.

Det varmer våre hjerter når fornøyde gjester sier: Takk for den deilige maten!

Kirkeveien 51, 0368 Oslo

22 69 05 22

 

Gandhi Indisk Restaurant

India er et av de eldste og mest tradisjonsrike land. Her har matlaging utviklet seg til en kunstart fra generasjon til generasjon gjennom århundrer. De indiske rettene er aromatiske, næringsrike og særdeles velsmakende. Hemmeligheten bak den rike smaken er de ferske ingridiensene, eksotiske krydder og urterblandinger alt tilberedet etter urgamle oppskrifter. Graneringen består hovedsakelig av indisk ris, brød og stekte grønnsaker og nybakt indisk brød, kaldt NAN. Brødet bakes i TANDOOR.

TANDOOR er en tradisjonell indisk leirovn uten glasur, som fyres med trekull. Maten ( kjøtt, kylling ellers fisk) marineres og krydres før den tres på spyd, og senkes ned i den varme tandoori’en for å grilles.

Det berømte indiske brødet, NAN, kastes rett og slett mot innsiden av ovnen, hvor den stekes mens den forblir klistret til den varme leirveggen, og blir bakt ferdig på noen minutter.

Stadig flere og nordmenn besøker fjerne himmelstrøk og opplever eksotiske kulturer. Et besøk på Gandhi Indisk Restaurant er som en liten reise til India. Restauranten er smykket med indiske kunstgjenstander og fargerike håndbroderte veggtepper.Mens man spiser lytter man til tradisjonell indisk musikk.Vi presenterer det ypperste og mest spennende fra det indiske kjøkken.

Vi ønsker alle våre gamle og nye gjester hjertelig velkommen.

Majorstuveien 36, 0367 Oslo

22 60 42 00

 

Jewel of India Restaurant

OM OSS

Vår mat og vårt interiør er inspirert av provinsen Panjab/Rajasthan som er den del av nordvest India, hvor det er stor matglede, gjestfrie mennesker og et yrende folkeliv. Vi ønsker at Dere skal føle den samme atmosfæren her hos oss, når vi tar Dem med på en liten "reise" i en eksotisk smak og kultur opplevelse.

Vi vil gjøre vårt beste for å lykkes med dette, og velkommen til oss på en behagelig "reise".

Oscars gate 81, 0256 Oslo

22 55 39 29

 

Natraj Tandoori Restaurant

atraj is an Indian restaurant in Bygdøy Allé, who knows that the road to happy regular hearts goes through the stomach. Authentic and really good food is the concept, Chili Chicken Tikka Marsala and Begum Bahara examples of some of the dishes that have received a lot of positive mention since the opening of specialties in 1985. Otherwise, most reputable Indian specialties are featured on the menu and the wine list includes Indian Beer as well to a selection of classic wines. The room is intimate and the atmosphere friendly. Natraj is the name of Shiva's divine dance to resist temptations. If you visit the restaurant with the same name, it will not be difficult to complete the tasty menu.

 Bygdøy allé 8, 0262 Oslo

22 44 75 33