Matindustrien står for en stor del av verdens klimagassutslipp, og det er derfor viktig at sektoren tar bærekraftige grep. Heldigvis skjer det store positive endringer både hos store og små aktører. 23. mai får vi besøk av Coop Norge og TotalCtrl som begge jobber for en mer bærekraftig matindustri. Hos FOLK vil de dele konkrete tips og sin erfaring med bærekraft som satsingsområde.
Coop er Norges nest største dagligvareaktør. De ønsker å ha minst mulig miljø- og klimafotavtrykk. De har blant annet null-visjon for kasting av mat, og reduserer salt, sukker og mettet fett i egne produkter. Vi får høre fra Per Løberg Eriksen fra Coop Norge som skal fortelle hvordan og hvorfor de satser på bærekraft, og hvilke erfaringer de har gjort seg på veien.
TotalCtrl er en norsk startup med mål om å bekjempe matsvinn. TotalCtrl har utviklet en teknologi for å gjøre det enklere for dagligvareaktører og forbrukere å kaste mindre mat. Løsningen deres har fått internasjonalt samarbeid, og har blant annet blitt omtalt i både Forbes og Retail Insider. Vi får besøk av gründer og CEO Charlotte Aschim.
Om Sustainability Stories Sustainability stories er en arrangementserie og et gryende podcastkonsept med fokus på best-practice og erfaringsdeling innen bærekraft fra aktører som utmerker seg gjennom konkrete tiltak og initiativer. Vi ønsker å løfte frem bedrifter som tar spennende (og helt konkrete) grep til inspirasjon og etterfølgelse for andre. Ved å invitere både en etablert bedrift og en startup eller et nyetablert selskap innenfor samme bransje, vil vi få med begges synsvinkler og danne en bredere forståelse for muligheter innen bærekraftig utvikling i den aktuelle bransjen. Begge aktører vil gjennom sine innlegg bli bedt om å svare på følgende spørsmål;
- Hvordan kom dere frem til dette satsningsområdet ? Hvorfor begynte dere å jobbe med bærekraft i praksis? - Hvilke utfordringer har dere møtt underveis? - Hva har funket? Hva funket ikke? - Hvilken verdi har det gitt? - Hva har dere lært?