Er du opptatt av å ta vare på egen helse og hva du spiser? Da er dette kurset midt i blinken for deg!
Her får du lære om hvordan maten du spiser påvirker deg. Du får lære hvordan du kan bruke velsmakende, helt vanlig mat til å holde deg frisk og få en hverdag fylt av energi og overskudd med riktig vekt! Du lærer å sette sammen måltider, spennende oppskrifter, hvordan oppnå en sunn vekt og mye mer! Kunnskapen kan du benytte til å oppnå en frisk og energisk hverdag for deg selv og dine nærmeste. I tillegg kan denne spennende kunnskapen benyttes som et terapeutisk redskap i dine behandlinger/veiledninger i din daglige jobb for deg som jobber med mennesker som yogalærer, personlig trener, kostrådgiver, massør, soneterapeut, friskvernskonsulent akupunktør mfl.
Peter har stor kunnskap innen kinesisk medisin med fordypning i kinesisk kostlære og har tilrettelagt denne kunnskapen til våre nordiske forhold, noe som gjør Peters kunnskap helt unik!
I løpet av to dager lærer du hvordan du kan påvirke din egen og klienters helsetilstand basert på matvaner og matvalg.
Kurset er åpent for alle!
Peter er utdannet B.Chin.Med og har spesialisert seg på kinesisk kostlære, er rektor og lærer ved Akupunkturakademin i Stockholm og underviser i 5-element-teori ved Axelsons soneterapi-utdannelse i Oslo og Stockholm. Peter har blant annet skrevet boken «Kinesisk kostlære» som tar for seg hvordan du kan benytte maten du spiser til å forbedre din og klienters helse. B.Chin.Med tilsvarer lege-eksamen i Tradisjonell Kinesisk Medisin ved Jiangxi University i Kina. Peter har i tillegg til 3-årig utdannelse i kinesisk medisin og akupunktur, studert kinesisk urtemedisin. Peter har siden slutten av 80-tallet hatt sin egen klinikk og praktisert på sykehus i Kina, i Nanjing og Beijing i 1989 og 1992. Peter foreleser i tradisjonell kinesisk medisin og dens spesialiteter som kosthold, barnemedisin og barnemassasje. Peter har videreutdannet seg hos Giovanni Maciocia, Jeremy Ross, Peter Firebrace, Dr John F Shen og Elisabeth Rochtat de la Vallèe.
Øvrig info:
Kurset går over 2 dager med følgende innhold:
Teorier: – Prinsipper for inntak av mat – Matens natur (temperatureffekter) – Matens smaker (relatert til de 5-elementer) – Matens farger – Matens energi (Qi Wei) og tallerkenporsjon – Matens funksjoner (effekter) og lage oppskrifter – Fukt, slim og andre årsaker til dårlig helse – Ulike populære diettmetoder for helse og vektkontroll
Behandling og rådgivning: Du lærer å gi kostråd med utgangspunkt i hvordan maten du spiser, påvirker deg og din helse, hvordan du kan gjøre endringer, livsstil og sykdom, oppskrifter med mer basert på følgende begrep innen tradisjonell kinesisk medisin i tillegg til 4 viktige trinn i kostrådgivning: – Yin og Yang – Kulde og hete – Tomhet og fullhet (xu shi) – Energibevegelser – Organer (zang fu) med fokus på milt, mage og lever – kostresepter for ulike helseproblemer og syndromer – kunnskap innen vestlig ernæringslære
Praksis: – Hvordan lage mat ut fra kinesiske prinsipper – Klienttilfeller med eksempler på hvordan man kan benytte kunnskapen fra kurset.
Kurssted: Oslo Kursdato: 27 - 28 april 2019 Litteratur: Inkludert Forkunnskaper: Ingen Omfatter: 2 dager Lærer: Peter Torssell Tid og info: Kl. 0900-1600 Pris: 2990,-
Kurset er en del av utdannelsen til Soneterapeut/Refleksolog og kan tas som et enkeltstående kurs med oppnåelse av kursbevis.