Tilbake til alle arrangementer

Psykt tabu

  • Aktivitetshuset K1 Kolstadgata 1, 0652 Oslo, Norway Oslo Norway (kart)


Det er kjent at minoritetsungdom sjeldnere mottar hjelp fra barne- og ungdomspsykiatrien, på tross av at undersøkelser viser at de sliter mer psykisk enn gjennomsnittsbefolkningen i samme aldersgruppe. Hvorfor er det sånn? Hvordan kan tjenestene styrkes for å møte ungdommene på en best mulig måte? Og hvordan kan vi i frivillig sektor bidra? 

Mental Helse Ungdom jobber for at alle barn og unge skal ha en best mulig psykisk helse. "Psykt tabu" spiller på forestillingen om at psykiske lidelser i mange miljøer fremdeles er forbundet med skam. Denne dagen ønsker vi å undersøke aspekter knyttet til denne skamfølelsen, kulturelle perspektiver rundt psykisk helse, identitiet, seksualitet og helsedeterminanter. 

Seminaret er åpent for alle, gratis - og spesielt aktuelt for alle som jobber med og/eller har kontakt med ungdom og minoriteter, eller som selv har innvandret til Norge. 

Se program under arrangementbeskrivelsen. Små endringer i programmet kan forekomme. Informasjon om påmelding kommer. 

Kontaktperson: thea.rostbakken@mhu.no

Konferansier: Brita Bølgen
Leder av Mental Helse Ungdom Oslo, og medlem i Minoritetsutvalget. 

Åpningsinnlegg: Thea Røstbakken 
Leder av Minoritetsutvalget, og sentralstyremedlem i Mental Helse Ungdom. 


Foredragsholder: Leoul Mekonen 
Studieleder ved R-BUP, med egne erfaringer som tidligere asylsøker og fagperson. Særlig opptatt av kompetanseheving i kulturkompetanse og kultursensitivitet i helse- og sosialt arbeid med innvandrere og flyktninger.

Foredragsholder: Thee Yezen Al-Obaide
Filmskaper og aktivist. Leder av organisasjonen Salam, en frivillig organisasjon for skeive muslimer, og som fremmer et inkluderende miljø i LHBTQI-personer med minoritetsbakgrunn.

Foredragsholder: Abida Akhtar Nilsen 
Jobber frivillig for Kirkens bymisjon med oppsøkende sosialt arbeid. Nominert til Jenteprisen 2018 (Plan Norge) for andre år på rad. Akhtar Nilsen har i 20 år jobbet med forebygging av æreskultur, tvangsekteskap og ekstremisme. 

Foredragsholder: Memoona Saleem 
Psykologistudent, ildsjel og aktiv i frivilligheten, hhv. markedsføringsansvarlig i A Step Closer og økonomiansvarlig i Diapraxis. Har et brennende engasjement for psykisk helse, barns rett til utdanning, samt kvinners-, asylsøkeres- og flyktningers rettigheter. 

Prosjektet er støttet av LNU Kultur og Mangfold.

Senere arrangement: 24. november
FilmMessen – Høsten 2018