Velkommen til årets Lutefisklag hos oss på Sorgenfri.
Vår dyktige sjefskokk Johan med team, har lovet oss deilig mat som følger vår lange lutefisk tradison og serverer lutefisk med mandelpotet, ertepure, bacon, bryntsmør. Av annet tilbehør følger også brunost, lefser, sennep, sirup.
Allergener: F, M, H
Pris: 570 per pers. (drikke er ikke inkludert).
Aldersgrense: 25 år.
Bestill bord her: https://www.cafesorgenfri.no/
Hva er det med lutefisk som vi nå ofte forbinder med julen?
Lutefisk eller lutfisk er tørrfisk av torsk eller andre arter som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen. Lutefisk er tradisjonell mat i Norden unntatt Danmark gjerne i forbindelse med jul.
Hvorfor og når man begynte å behandle tørket fisk med lut vet man ikke, men det er en gammel tradisjon. En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk. Den gangen spiste man mat som bare var uspiselig og ikke forgiftet, og fisken ble antakelig dermed vasket grundig i rent vann for å få bort den verste sotmengden. Dermed var lutefisken født. (Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Lutefisk).
Velkommen